Main Content

Mourinho vs. predchodcovia: Van Gaal a Moyes majú dôvod na úsmev

sobota, 5. november 2016 18:05 | Autor: Dávid Lech

Mourinho vs. predchodcovia: Van Gaal a Moyes majú dôvod na úsmev
Mourinho vs. predchodcovia: Van Gaal a Moyes majú dôvod na úsmev | zdroj: © TASR

Jose Mourinho odkoučoval pri kormidle Manchestru United šestnásť zápasov. Ako sa mu darí v porovnaní s jeho predchodcami Louisom Van Gaalom a Davidom Moyesom?

Jose Mourinho má za sebou šestnásť zápasov na lavičke Manchestru United. Už pohľad do tabuľky Premier League ale naznačuje, že charizmatickému Portugalčanovi sa nedarí podľa jeho predstáv. Aby toho nebolo málo, „červení diabli“ v domácej lige vyhrali zápas naposledy 24. septembra, keď doma porazili Leicester City 4:1. V októbri si na konto pripísali tri remízy (so Stoke City 1:1, v Liverpoole 0:0 a naposledy s Burnley 0:0). Na Stamford Bride proti Chelsea prehrali vysoko 0:4. Jediné víťazstvo, ktoré United v októbri zaznamenalo bola výhra v Európskej lige nad Fenerbahce v pomere 4:1.

Červenej časti Manchestru patrí po desiatich zápasoch v Premier League ôsma priečka so ziskom 15 bodov a na lídra a najväčšie rivala z Manchestru City stráca už osem bodov. Stránka lequipe.fr zverejnila zaujímavý graf, ktorý porovnáva výkonnosť hráčov United pod jej poslednými tromi trénermi – Mourinhom, Van Gaalom a Moyesom.

Prekvapujúco v prvých šestnástich vystúpeniach na lavičke anglického veľkoklubu sa najviac darilo odpisovanému Davidovi Moyesovi, ktorý zaznamenal deväť výhier, štyri remízy a zaznamenal len tri prehry. O niečo horšie je na tom Holanďan Louis Van Gaal s ôsmimi víťazstvami, štyrmi remízami i prehrami. A čo Portugalčan? Ten s United prehral takmer tretinu zápasov – 5. V ďalších troch remizoval a osemkrát zvíťazil.


zdroj: lequipe.fr

Ak sa Manchester nezlepší, možno očakávať, že kariéra „Moua“ sa bude podobať jeho predchodcom, ktorých angažmán na Old Trafforde sa stal veľkým prepadákom.