Main Content

Smola slovenských futbalistov v bundeslige má ďalšie pokračovanie

sobota, 5. november 2016 12:10 | Autor: Filip Chudý

Smola slovenských futbalistov v bundeslige má ďalšie pokračovanie
Smola slovenských futbalistov v bundeslige má ďalšie pokračovanie | zdroj: © TASR

Tento ročník nemeckej najvyššej súťaže je pre slovenských futbalistov akoby zakliaty. Nielenže nehrávajú, ale už štvrtý z nich hlási zranenie.

Smola slovenských futbalistov v tomto ročníku nemeckej bundesligy zrejme neopúšťa. Na súpiskách ich nájdeme štyroch, pričom všetci mali, resp. majú zdravotné problémy. Peter Pekarík kvôli tomu vynechal aj októbrové reprezentačné zápasy, ale stále je na tom z nášho kvarteta najlepšie. Jeho klubový spoluhráč z Herthy Berlín Ondrej Duda totiž po letnom prestupe kvôli zraneniu ešte vôbec nehral. Podobne bez zápasu je aj László Bénes, ktorý utrpel svalové zranenie krátko po prestupe do Borussie Mönchengladbach. No a problémy najnovšie hlási aj Karim Guédé.

Ten čakal na svoju prvú šancu v sezóne až do ostatného zápasu Freiburgu, pričom v Brémach proti Werderu nastúpil v základnej zostave hostí a výraznou mierou sa podpísal pod prvé víťazstvo Freiburgu na ihriskách súperov v sezóne, keďže vybojoval pokutový kop, z ktorého padol víťazný gól. „Súper ma držal za dres a stiahol na zem, bola to jasná penalta,“ povedal pre klubový web Guédé.

No tento duel nedohral pre zranenie, keď vydržal na trávniku iba necelú hodinu. „Dostal som kopanec do vnútornej strany kolena a bolo to veľmi bolestivé. Ešte som s tým síce chvíľu hral, ale začalo ma to znova bolieť a musel som ísť dole,“ prezradil pre scfreiburg.com Guédé. Vyšetrenia odhalili, že slovenský futbalista s togskými koreňmi, ktorý sa narodil v Nemecku, bude so zraneným kolenom pauzovať približne štyri týždne.