Main Content

Ideálna zostava 15. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 7. november 2016 14:40 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 15. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 15. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Gólové galapredstavenia Žiliny a Michaloviec znamenali koniec pre trénerov zdolaných mužstiev. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matúš Hruška (Myjava) – Už v prvej minúte mal prvý vážny zákrok, keď vychytal bývalého spoluhráča Daniela. To ho zrejme nakoplo, keďže od toho momentu bol až do úplného záveru pre aktívnych domácich neprekonateľnou prekážkou. Hlavne vďaka nemu si kopaničiari doviezli z Liptova bod.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina) – Kamerunský futbalista si užil ďalší zápas v tejto sezóne, v ktorom nemal v defenzíve problém a vpredu stihol pomáhať spoluhráčom. Mabouka vybojoval loptu pred druhým gólom. Neskôr si asistenciu pripísal pri šiestom góle, no tých mohol mať aj viac.

Kristi Qose (Michalovce) – Mladý albánsky hráč, ktorý má už aj skúsenosti z reprezentácie svojej vlasti, dostal pri absenciách v zostave Zemplínčanov šancu, ktorej sa chytil. Kmeňový hráč PAOK-u Solún si nielenže viedol dobre v defenzíve, ale prihrávkami podporil aj ofenzívny koncert domácich.

František Kubík (Slovan) – Opäť potvrdil, že pozícia ľavého obrancu mu svedčí, keď je odtiaľ paradoxne aj nebezpečnejší pre bránu súpera. Hlavne v prvom polčase si s ním Dunajskostredčania nevedeli dať rady. Kubík lietal po ihrisku, nebál sa prienikov, neraz bol aj na pozícii hrotového útočníka.  

Stredopoliari

Miroslav Káčer (Žilina) – Bol to preňho jednoznačne najvydarenejší zápas v sezóne. Po naskočení do zostavy sa trochu hľadal, ale už sa zrejme našiel. Proti Trnave ukázal mimoriadnu aktivitu a takmer celý zápas bol v pohybe. Odmenou mu bol víťazný gól, asistencia a ešte ďalšie dve gólové akcie rozbehol.

Ivan Diaz (Žilina) – Argentínsky stredopoliar podal ďalší spoľahlivý výkon, ktorým pomohol Žilinčanom k víťazstvu. Bol to práve jeho pas, ktorý rozbehol prvú gólovú akciu zápasu a tým aj celé žilinské predstavenie. Diaz bol prakticky všade a hlavne stále roztáčal motory domácich.

Michal Škvarka (Žilina) – V ostatných zápasoch sa baví a dáva gól za gólom. Súčasnú pohodu potvrdil hlavne pri svojom góle, keď ukážkovo rýchlo a do pohybu prebral loptu, hneď ju mal pripravenú na strelu a navyše aj krásne trafil. Svoj dobrý výkon korunoval ešte aj jednou asistenciou. 

Pablo Podio (Podbrezová) – Argentínsky tvorca hry železiarov zrežíroval piatkovú predohrávku s Trenčínom v prospech prekvapenia tejto sezóny. Podio bol totiž pri oboch góloch svojho mužstva, ktoré otočili výsledok. Pred prvým rozbehol gólovú akciu prihrávkou na Šafranka, na druhý a zároveň víťazný už prihral sám.

Útočníci

Emmanuel Mensah (Michalovce) – Tento Ghančan sa opäť ukázal ako rozdielový hráč pre Michalovce. Duel proti Zlatým Moravcom-Vráblom mu mimoriadne chutil. Strelil dva góly domácich, keď dvakrát „obalil“ loptu až do brány. Ale to nebolo všetko, pretože pridal aj jednu gólovú asistenciu.

Nermin Haskič (Žilina) – Už počas prvého polčasu sa dostal na trávnik a žilinskú ofenzívnu hru to len zvýraznilo. Onedlho totiž umne prihral na druhý gól domácich Hlohovskému, pričom ten bosniackemu útočníkovi gólovú prihrávku za pár minút opätoval. Haskič v druhom dejstve strelil ešte jeden gól.

Filip Hlohovský (Žilina) – Potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho hráča súťaže, pričom sa ešte osamostatnil na čele tabuľky strelcov. Najprv Jakubecha nachytal prízemnou a presne mierenou strelou na hruškách a neskôr si ho vychutnal aj zoči-voči. K tomu si v stretnutí pripísal aj asistenciu.