Main Content

Recept na úspech? Keď nie je Mourinho na lavičke, jeho tímom sa darí

utorok, 8. november 2016 12:26 | Autor: Jakub Vaverka

Recept na úspech? Keď nie je Mourinho na lavičke, jeho tímom sa darí
Recept na úspech? Keď nie je Mourinho na lavičke, jeho tímom sa darí | zdroj: © TASR

José Mourinho nemohol vo víkendovom zápase medzi Swansea City a Manchestrom United (1:3) viesť svoj tím z lavičky. Jeho mužstvo zvíťazilo a ako ukazujú štatistické údajne, nie je to prvý raz, čo klub pod taktovkou Mourinha dokázal zvíťaziť, keď Portugalčan nebol pri postrannej čiare.

José Mourinho často komentuje výkony rozhodcov. Následne dostáva od futbalovej asociácie FA mastné pokuty, niekedy dokonca zákaz viesť svoj tím. V priebehu kariéry Portugalčan vynechal hneď niekoľko duelov na lavičke svojich tímov. Portál 90min.com tvrdí, že absencia „Mou“ pri postrannej čiare má na jeho mužstvá pozitívne účinky.

Keď trénoval Porto, chýbal na zápase dvakrát, v Taliansku ako kouč Interu Miláno šesťkrát, pri kormidle Realu Madrid dokonca sedemkrát. V súčte duelov na lavičke Chelsea a Manchestru United vynechal Mourinho dovedna deväť zápasov. Niekdajší tlmočník FC Barcelona dokopy nedotrénoval 24 zápasov. Takmer celú jednu sezónu.



VIDEO: Quaresma pomohol nachytať a vystrašiť
Cristiana Ronalda. Podarilo sa

Zaujímavosťou ale je, že v 23 prípadoch jeho mužstvá neprehrali a za kratší koniec ťahali len raz. Ťažko povedať, či hľadať za dobrými výsledkami Mourinhových tímov pri jeho absencii hlbšie súvislosti. Faktom ale je, že keď José nepobehuje pri postrannej čiare, jeho celkom sa darí.

Manchester United bol pred zápasom so Swansea City odpisovaný a kritici tvrdili, že zaknihuje ďalšiu stratu bodov. Devils ale na Liberty Stadium vyhrali 3:1, pričom víťazstvo zabezpečili dve najkritizovanejšie pisily mužstva Paul Pogba a Zlatan Ibrahimovič. Po reprezentačnej prestávke Diabli nastúpia v domácom zápase proti Arsenalu.