Main Content

Ronaldo podpísal ,,zmluvu na celý život''

streda, 9. november 2016 08:05 | Autor: TASR

Ronaldo podpísal ,,zmluvu na celý život''
Ronaldo podpísal ,,zmluvu na celý život'' | zdroj: © TASR

Madrid 9. novembra (TASR) - Portugalský futbalový útočník Cristiano Ronaldo a spoločnosť Nike predĺžili sponzorskú zmluvu na viacročné obdobie. Informovala agentúra AP.

Hoci zainteresovaní finančné, resp. ďalšie podrobnosti nezverejnili, podľa výrobcu športovej výstroje ide o "zmluvu na celý život". V oficiálnom komuniké výrobcu hráč Realu Madrid uviedol: "Mám s touto značkou skvelý vzťah, mám tam mnoho priateľov. Pracujeme ako jedna rodina." Kapitán tohtoročných majstrom Európy z Portugalska spolupracuje s týmto výrobcom už od roku 2003.

V pondelok 31-ročný kanonier predĺžil zmluvu aj s jeho zamestnávateľom Realom až do roku 2021. Zostane tak najlepšie plateným hráčom "bieleho baletu", jeho navýšený mesačný príjem by mal údajne prekročiť sumu dva milióny eur.

Ronaldo prišiel do Realu v roku 2009 z anglického Manchestru United za 94 miliónov eur, čo bol vtedy najdrahší prestup futbalovej histórie. S "pusinkami" získal jeden ligový titul (2012), dva v Kráľovskom pohári (2011, 2014), dvakrát sa tešil z triumfu v Lige majstrov (2014, 2016), raz v európskom Superpohári (2014) a v roku 2014 s ním vyhral aj MS klubov. V júli priviedol Portugalsko k triumfu na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, čo je jeho najväčší úspech v reprezentačnej kariére. Za Real dal podľa oficiálnej stránky klubu 372 gólov v 360 zápasoch. Tri a viac gólov dal v 38 stretnutiach, z toho 31 bolo v Primera Division, čo je rekord najvyššej španielskej súťaže. Podobne dominuje aj medzi kanoniermi v Lige majstrov. S 95 presnými zásahmi je rekordér prestížnej súťaže, pričom najlepším strelcom sa stal v uplynulých štyroch ročníkoch. Rekordy láme aj v národnom drese. Na konte má najviac štartov (135) aj gólov (66). Najlepší strelec Realu v histórii nazbieral aj množstvo individuálnych trofejí, medzi nimi sa vyníma trojnásobný zisk Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu roka.