Main Content

Tawamba je späť! Strhne sa oňho prestupová bitka?

streda, 9. november 2016 11:02 | Autor: Filip Chudý

Tawamba je späť! Strhne sa oňho prestupová bitka?
Tawamba je späť! Strhne sa oňho prestupová bitka? | zdroj: © TASR

Kamerunčan Leandre Gael Tawamba Kana sa vrátil na Slovensko, pričom je možné, že už na jar bude hrávať opäť na našich trávnikoch. Kto ho získa?

Kamerunský univerzál Leandre Gael Tawamba Kana prestúpil v posledný marcový deň tohto roka do kazašského klubu Kajrat Almaty, ale tento angažmán sa mu veľmi nevydaril a s klubom, ktorý sa stal vicemajstrom svojej krajiny, rozviazal zmluvu. A Tawamba sa medzičasom opäť objavil v Zlatých Moravciach, v ktorých v utorok absolvoval tréning už pod dohľadom novej trénerskej trojice na čele s Jurajom Jarábekom.

Ako voľný hráč si totiž opäť hľadá klub a jednou z alternatív môže byť jeho zimný návrat do Zlatých Moraviec. „Som na dovolenke, ale keďže sa tu ešte trénuje, tak som prišiel aspoň trénovať a pomôcť klubu takouto formou. Uvidíme, čo bude potom na jar,“ povedal pre RTVS Tawamba.

Hráč jeho formátu by sa ViOn-u teraz určite zišiel, veď počas minulej jesene za tento klub odohral 15 zápasov a pripísal si v nich 15 bodov (11+4). V našej lige hrával aj v Nitre a Ružomberku, kde si tiež urobil výborné meno, pričom striedal pozíciu defenzívneho stredopoliara s hrotom útoku. No keďže je Tawamba voľný, môže sa oňho strhnúť zaujímavá prestupová bitka. V minulosti bol už na skúške v Slovane, pričom ho neskôr mala údajne chcieť získať aj Žilina, resp. rôzne zahraničné kluby. Hráč sa navyše v minulosti vyjadril, že by si vedel predstaviť reprezentovať Slovensko.