Main Content

Slovenský futbal má ďalší nový štadión, v Dunajskej Strede sa už môže hrať

štvrtok, 10. november 2016 09:36 | Autor: Filip Chudý

Slovenský futbal má ďalší nový štadión, v Dunajskej Strede sa už môže hrať
Slovenský futbal má ďalší nový štadión, v Dunajskej Strede sa už môže hrať | zdroj: fcdac.sk

Futbalové štadióny na Slovensku rastú ako huby po daždi. Najnovší príklad je v Dunajskej Strede, ktorá už môže hrať vo svojom novom domove.

Dunajská Streda, ktorá je v tejto sezóne najhorším mužstvom v tabuľke domácich zápasov, keď získala doteraz len dva body a strelila len dva góly, dostala dôležitý impulz v boji o záchranu. Skončilo sa totiž jej prechodné pôsobenie v Senci a vracia sa na vlastný štadión, na ktorom stále prebieha rekonštrukcia. No Prezídium ÚLK schválilo výmenu poradia domácich zápasov medzi DAC-om a Trenčínom, pričom bol schválený aj rozostavaný štadión v Dunajskej Strede.

Prvým zápasom na novom štadióne v Dunajskej Strede bude v sobotu 19. novembra o 17:00 duel 16. kola Fortuna ligy Dunajská Streda - Trenčín. Podľa pôvodného vyžrebovania súťaže sa toto stretnutie malo hrať v Trenčíne, no úradujúci majster pre rekonštrukciu svojho ihriska požiadal o výmenu poradia domácich zápasov. „Stavebné práce v Dunajskej Strede pokročili natoľko, že DAC bude môcť tento zápas odohrať už na svojom štadióne, a nie v Senci, kde mal dosiaľ prechodný domov. Teší nás, že takýto atraktívny duel sa nepochybne uskutoční pred skvelou kulisou a budú si ho môcť vychutnať diváci nielen na novom štadióne, ale aj pred televíznymi obrazovkami prostredníctvom priameho prenosu na Dvojke,“ povedal pre fortunaliga.sk výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

Pôjde tak o historicky prvý zápas na novom štadióne v Dunajskej Strede, ktorý je dokončený približne z polovice. „Kapacita dvoch nových tribún, ktoré budú pre našich fanúšikov otvorené, je 6839 miest,“ informoval DAC na svojej oficiálnej stránke.