Main Content

Urbánkovej priateľke Juhászovej pomáha viera

streda, 1. jún 2011 13:00 | Autor: TASR

Piatková tragédia českého tenistu Radima Urbánka sa bytostne dotkla slovenskej hráčky Vivien Juhászovej, jeho priateľky.

Dvadsaťročného Urbánka zrazil v Prostějove vlak, talent českých kurtov bojuje s ťažkými zraneniami hlavy a hrudníka o život, lekári mu dali 30-percentnú nádej.

Čoskoro 18-ročná Juhászová, ktorú po sezóne 2007 vyhlásili za európsku Hráčku roka vo svojej vekovej kategórii, momentálne je na turnaji ITF Zubr Cup v Přerove. Zvládla kvalifikáciu a v 1. kole hlavnej súťaže prekonala favorizovanú Srbku Aleksandru Kruničovú.

"Len ťažko sa koncentrujem na tenis. Nedokážem to pochopiť. Neviem, čo sa stalo. Všetko je teraz hrozne ťažké. Stále dúfam, pomáha mi viera," cituje denník Blesk Juhászovú, ktoré má dlhodobo zázemie práve v Prostějove. "Myslím si, že toho mal veľa. Školu, tenis, všetko dokopy," povedala Juhászová, ktorá s Urbánkom chodí rok a pol.

Lojda: "Sú to hrozné dni"

Blesk uvádza, že nešlo o nešťastnú náhodu. Urbánek údajne sedel na koľajniciach na mieste, kadiaľ nikdy nik nechodí. "Cez deň mal dobrú náladu. Počas týždňa takisto nič nenasvedčovalo, že by mal problémy. Žiaľ, asi v sebe nejaké držal," uviedol Urbánkov spoluhráč Dušan Lojda. "Netušíme aké, ale nejaké problémy asi musel mať, hoci nedával nič najavo," skonštatoval hráčov spolubývajúci z prostějovského centra Adam Pavlásek, ktorý kamaráta identifikoval podľa policajných fotografií. Slovenská juniorská tenistka Vivien Juhászová (zľava). Archívne foto.Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

Prostějovský challenger ATP sa koná v ponurej atmosfére.

"Keď hráte, je to ešte pomerne dobré, ale potom si zájdete na kávu, masáž alebo rehabilitáciu a všade sa hovorí o Radimovi. Sú to hrozné dni," podotkol Lojda.

Udalosť sa zrejme premietla aj do výkonov českých tenistov v zahraničí. "Neverím, že by Jiří Veselý mal takú zlú formu, aby vypadol v 1. kole juniorskej súťaže na Roland Garros v Paríži. Petra Kvitová takisto bola zdrvená. Ja sám som stratil reč, keď som sa to dozvedel," povedal kapitán českej daviscupovej reprezentácie Jaroslav Navrátil.

© WEBNOVINY