Main Content

Matt Martin je mŕtvy, kričali hráči Vancouveru. Chystajú pomstu

štvrtok, 10. november 2016 14:19 | Autor: Dávid Lech

Matt Martin je mŕtvy, kričali hráči Vancouveru. Chystajú pomstu
Matt Martin je mŕtvy, kričali hráči Vancouveru. Chystajú pomstu | zdroj: youtube

Víkendový súboj medzi Torontom Maple Leafs a Vancouverom Canucks bude mať ešte nepríjemnú dohru. Disciplinárna komisia NHL ostala nemá a tak sa hráči „kosatiek“ rozhodli vziať spravodlivosť do svojich rúk.

Sobotňajšie stretnutie medzi Torontom Maple Leafsa a Vancouverom Canucks (6:3) prinieslo krásny deväťgólový zápas, ktorému nechýbalo nič. Veľké napätie, množstvo krásnych akcií, deväť gólov a ako to už býva u fanúšikov z Kanady zvykom – azda najviac ich potešili bitky.

Rozhodcovia v zápase rozdali celkom 171 trestných minút. Viac sa ich ušlo hráčom Vancouveru (96). Azda najväčšie vášne na ľade rozprúdil hit Nazema Kadriho na strelca tretieho gólu Nucks Daniela Sedina, ktorého po úspešnej strele tvrdo zrazil k ľadu. Aby toho nebolo málo, pár sekúnd pred ním sa krásnym hitom v strednom pásme prezentoval Morgan Rielly. Úlohy Zorra pomstiteľa sa zhostil Jannik Hansen, ktorý si tvrdý zákrok na švédsku hviezdu svojho tímu chcel s Kadrim vydiskutovať ručne-stručne. Erik Gudbranson sa pre zmenu pustil do spomínaného Riellyho.

Kadri ale za hit na švédskeho útočníka potrestaný nebol. Vylúčenie dostal len za bitku s Hansenom a dodatočne ho nepotrestala ani disciplinárna komisia NHL, z čoho mal kontroverzný útočník s moslimskými koreňmi veľkú radosť.

Trafil som ho telo na telo. To je predsa pointa hitov. Som rád, že liga to vidí rovnako,“ povedal v rozhovore na margo rozhodnutia zámorskej profiligy.

Len čo sa hráčom na ľade podarilo skrotiť svoje vášne, o pár minút neskôr sa na ľade strhla ďalšia bitka. Tentoraz sa do nej neváhali zapojiť ani brankári Ryan Miller a Frederik Andersen. Matt Martin totiž za bránou tvrdo zrazil mladíka Troya Stechera a ochranca svätyne Vancouveru Canucks sa ho snažil pomstiť. To sa nepáčilo jeho konkurentovi Andersenovi na druhej strane klziska, ktorý sa rozhodol zapojiť do šarvátky.

Po konci zápasu hráči Canucks v útrobách arény na chodbe provokačne kričali „Matt Martin je mŕtvy. Matt Martin je mŕtvy,“ čím už dopredu sľubovali pomstu. Odveta týchto kanadských rivalov je naplánovaná na 3. december 2016.

Aby toho nebolo málo po zápase vysvitlo, že Vancouver prišiel vinou zranenia o Jannika Hansena a teraz už nik nepochybuje o tom, že Torontu bude v úvode decembra na ľade svojho súpera poriadne horúco. Hlavným cieľom všetkých hráčov bude práve Matt Martin.