Main Content

Budaj hovoril so Svatošom 4 dni pred jeho smrťou. Teórii o predávkovaní neverí

štvrtok, 10. november 2016 15:17 | Autor: Dávid Lech

Budaj hovoril so Svatošom 4 dni pred jeho smrťou. Teórii o predávkovaní neverí
Budaj hovoril so Svatošom 4 dni pred jeho smrťou. Teórii o predávkovaní neverí | zdroj: © TASR

Marek Svatoš štyri dni pred svojou smrťou telefonoval s Petrom Budajom. Slovenský brankár v službách Los Angeles Kings odmieta tvrdenia o jeho predávkovaní. Naopak prekvapil informáciou o tom, o čo ho Svatoš požiadal.

Peter Budaj a Marek Svatoš boli dlhoročnými priateľmi. Stretávali sa ako súperi na Slovensku, neskôr sa zblížili v mládežníckych výberoch národného tímu a silné puto sa medzi nimi vytvorilo v čase, keď obaja obliekali dres Colorada Avalanche v NHL.

Budaja preto správa o úmrtí Mareka Svatoša šokovala. „Napísala mi to jeho manželka Diana v správe. Zostal som doslova ohromený. Bol to pre mňa obrovský šok, pretože sme boli v kontakte a naposledy sme spolu hovorili pár dní pred tým, ako Marek zomrel,“ povedal pre pluska.sk brankár Los Angeles Kings.

Podľa jeho slov spolu telefonovali štyri dni pred Svatošovou smrťou. „Bavili sme sa o normálnych bežných veciach. Ako sa má, čo robí rodinka. Všetko sa točilo okolo tohto. Pýtal sa ma, ako sa mi darí a tak. Nič zvláštne ani výnimočné. Normálne veci medzi kamarátmi.“

. „V telefóne nič nenasvedčovalo tomu, že o štyri dni tu nebude. Dokonca mi hovoril, že sa má fajn aj s celou rodinkou," opisuje Budaj, ktorý prekvapil informáciou o tom, že Marek Svatoš sa plánoval vrátiť sa do tréningového procesu. ,,Pýtal sa ma ešte, či mu nemôžem poslať nejaké tréningové plány, že by začal pomaly trénovať a že eventuálne by sa aj vrátil k hokeju. Milo ma to prekvapilo.

Predbežné výsledky pitvy slovenského hokejistu zatiaľ príčinu smrti neodhalili. Oficiálne výsledky by mali byť známe až po uskutočnení toxikologických a ďalších dodatočných testov. Lekári si na pomoc pozvali aj neuropatológa. Nevylučuje sa totiž, že Svatoš mohol prísť o život dôsledkom starého poranenia hlavy, ktoré utrpel počas kariéry.

Pre mňa to bol preto neskutočný šok a čakám na výsledky vyšetrení, pretože neviem pochopiť, čo sa mu mohlo stať. Vyšli kadejaké informácie, ale nechce sa mi tomu veriť. Pre mňa to bolo absolútne nečakané, a preto netrpezlivo čakám, čo ukážu po pitve výsledky ďalších testov,“ povedal pre Plusku Peter Budaj, ktorý verzii o predávkovaní sa liekmi neverí.