Main Content

Na Pánika prišiel útlm. Ťažkú hlavu si z toho nerobí

piatok, 11. november 2016 16:31 | Autor: Dávid Lech

Na Pánika prišiel útlm. Ťažkú hlavu si z toho nerobí
Na Pánika prišiel útlm. Ťažkú hlavu si z toho nerobí | zdroj: © TASR

Richard Pánik neskóroval už v ôsmich zápasoch v rade. Prišiel aj o miesto v prvom útoku Blackhawks.

V prvých šiestich stretnutiach sezóny strelil rovnaký počet gólov a jeho percentuálna úspešnosť streľby bola rozprávková, keď viac ako 50% striel z jeho hokejky skončilo v bráne. V posledných súbojoch ale na slovenského útočníka prišiel útlm. V ôsmich stretnutiach si na konto pripísal len dve asistencie a dva mínusové body.

Vädnúce výkony ho pripravili aj o pozíciu v prvej útočnej formácii Chicaga Blackhawks. Z elitnej šestky bol preradený do tretieho útoku, kde hral v poslednom súboji proti St. Louis Blues po boku Marcusa Krugera a Ryana Hartmana. „Už v minulosti som sa dostal do takýchto situácií, viem ako sa s tým treba vysporiadať,“ upokojuje sám seba slovenský krídelník. V rozhovore pre theatletic.com prezradil, že sa snaží myslieť pozitívne, čo by malo priniesť pozitívne výsledky.

Svoje gólové suchoty môže Richard Pánik prerušiť už dnes v noci. Chicago Blackhawks sa bude snažiť natiahnuť svoju sedemzápasovú sériu víťazstiev, no nebude to mať jednoduché. V domácom United Center zverenci Joela Quennevillea hostia ambiciózny tím z Washingtonu Capitals.