Main Content

Lobuje Suarez za príchod Johnsona do Barcelony?

piatok, 11. november 2016 16:54 | Autor: Jakub Vaverka

Lobuje Suarez za príchod Johnsona do Barcelony?
Lobuje Suarez za príchod Johnsona do Barcelony? | zdroj: © TASR

Pred niekoľkými dňami svetom špekulácií otriasla informácia o možnom prestupe anglického obrancu Glena Johnsona do FC Barcelona. I keď táto správa väčšine ľudí vyčarila na tvári úsmev, ukazuje sa, že platí stará pravda - bez vetra sa ani lístok nepohne.

Je možné, že Barcelona bude musieť v zimnom prestupovom období riešiť problémy s krajom obrany. Španielsky bek Aleix Vidal totiž nie je spokojný s tým, že prakticky nehráva. Preto podľa dostupných informácií uvažuje o odchode. Ak by odchovanec Barcy klub naozaj opustil, Katalánci by museli na jeho miesto angažovať nového futbalistu.

Podľa britskej tlače je jedným z adeptov Glen Johnson. Bývalý krajný obranca Liverpoolu momentálne oblieka dres Stoke City. O 32- ročnom skúsenom hráčovi sa vo svojej biografii vyjadril Luis Suarez. Slová El Pistolera o niekdajšom spoluhráčovi z Anfield Road zverejnil denník Daily Mail. 

„Johnson ma veľmi ohromil. Skrýva sa v ňom kombinácia fyzickej sily, výbušnosti a inteligencie. Taktiež je veľmi dobre technicky vybavený. Aj napriek tomu, že je pravák dokáže vynikajúco vystreliť ľavou novou,“ píše sa v Suarezovej biografii.

Bulvárne plátky na Britských ostrovoch okamžite začali špekulovať, že Suarez by mohol hrať rolu v prípadnom Johnsonovom prestupe na Camp Nou. Kouč Barcy Luis Enrique sa údajne ešte nerozhodol, ako bude prípadný odchod Vidala riešiť. Ak by člen širšieho kádra anglickej reprezentácie naozaj do Katalánska prišiel, pravdepodobne by išlo o krátkodobý kontrakt, pričom klub by zrejme neminul na jeho plat výraznú časť rozpočtu.