Main Content

Cristiano Ronaldo hráčom Arsenalu? Bolo k tomu blízko

piatok, 11. november 2016 16:46 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo hráčom Arsenalu? Bolo k tomu blízko
Cristiano Ronaldo hráčom Arsenalu? Bolo k tomu blízko | zdroj: © TASR

Príbeh Cristiana Ronalda je všetkým veľmi dobre známy. Rodák z ostrova Madeira absolvoval akadémiu Sportingu Lisabon, následne sa stal hviezdou v drese Manchestru United. Po prestupe do Realu Madrid sa z neho stal najlepší futbalista na svete. Nechýbalo ale veľa a príbeh CR7 mohol nabrať iný kurz.

Trojnásobný víťaz Zlatej lopty, ktorý v lete doviedol Portugalsko k výhre na Eure, mohol obliekať dres Arsenalu. Svetoznáme číslo sedem o svojej minulosti prehovoril pre španielsky denník Marca.  „Áno, nebolo naplánované, že mojím klubom bude Manchester United (po odchode zo Sportingu Lisabon). Záujem mali aj ďalšie tímy, hlavne Arsenal, Valencia a Inter Miláno. Hrali sme však proti United. Zvyšok už je história,“ povedala hrajúca portugalská legenda.

Transfer CR7 z Lisabonu do Manchestru sa upiekol po prípravnom zápase Sportignu s United v roku 2003. Talentovaný mladík odišiel na Old Trafford za dvanásť miliónov libier. Stal sa z neho najdrahší tínedžer v histórii Premier League. Nechýbalo ale veľa a Ronaldo mohol byť hráčom Arsenalu.

Rival Manchestru United mal skutočne o vtedy neznámeho portugalského záložníka obrovský záujem. Samotný kouč Kanonierov Arsene Wenger v roku 2014 priznal, že v istej dobe chýbal Arsenalu k podpisu zmluvy s CR len krôčik.

Momentálne môžeme len špekulovať, ako by sa kariéra Ronalda uberala, keby sa dohodol s Arsenalom a nie s Manchestrom United. Dnes už 31- ročný krídelník vyhral počas svojho anglického angažmánu tri anglické tituly, Ligu majstrov a FA Cup.