Main Content

Dotiahol by som ho za vlasy, hovorí Rio Ferdinand o Renatovi Sanchesovi

piatok, 11. november 2016 16:33 | Autor: Jakub Vaverka

Dotiahol by som ho za vlasy, hovorí Rio Ferdinand o Renatovi Sanchesovi
Dotiahol by som ho za vlasy, hovorí Rio Ferdinand o Renatovi Sanchesovi | zdroj: © TASR

Renato Sanches, ktorý v lete prestúpil do Bayernu a následne vyhral s Portugalskom Euro 2016, bol lovený niekoľkými veľkoklubmi. Jedným z nich bol Manchester United, ktorý však nakoniec v boji o talentovaného mladíka zlyhal.

Renato Sanches má 19 rokov a odborníci mu predpovedajú svetlú futbalovú budúcnosť. Nečudo, že keď v závere minulého ročníka podával vynikajúce výkony v drese Benficy Lisabon, išli sa oňho svetové veľkokluby priam potrhať. Víťazom transferovej bitky sa nakoniec stal Bayern Mníchov.

Medzi hlavných adeptov na získanie talentovaného mladíka patril aj Manchester United. Red Devils ale úspešní neboli. „Ak by som bol skautom Manchestru United ja, Renato Sanches by už dávno bol členom klubu,“ povedal portugalskému denníku A Bola Rio Ferdinand, bývalý obranca United.

„Chytil by som ho za vlasy a dotiahol by som ho sem. Renato je moderný futbalista. Agresívny, silný. Má techniku, dokáže strieľať aj prihrávať. Je mladý, ale zvláda zodpovednosť,“ chválil portugalskú nádej víťaz Ligy majstrov z roku 2008.

Renato Sanches zatiaľ v drese Bayernu Mníchov odohral päť zápasov. Nevsietil ani jeden gól a taktiež na presný zásah neprihral. Vzhľadom na jeho vek sa však očakáva, že Sanchesova hviezda bude svietiť v najbližších mesiacoch čoraz silnejšie.