Main Content

Gary Neville má favorita na titul. Neodpisuje ani Manchester United

pondelok, 14. november 2016 10:33 | Autor: Jakub Vaverka

Gary Neville
Gary Neville | zdroj: © TASR

Gary Neville patril svojho času medzi najkvalitnejších obrancov Premier League. V súčasnosti sa objavuje v televíziách ako analytik futbalových stretnutí. Najnovšie sa vyjadril k tomu, koho favorizuje na zisk titulu.

„V tomto momente favorizujem Chelsea a Liverpool, no myslím si, že k popredným priečkam im pomáha fakt, že nehrajú v pohárovej Európe. Oba celky sú sebaisté a majú dostatok času na relax a prípravu,“ povedala legenda Manchestru United  pre anglický denník the Metro

„Vďaka neúčasti v pohárovej Európe majú výraznejší priestor na prípravu. Stačí sa pozrieť do minulosti. Liverpool pred dvoma alebo troma rokmi pod vedením Brendana Rodgersa  neúčinkoval v Európe a bol veľmi nebezpečný,“ poukázal na sezónu, v ktorej prišli The Reds o ligový titul až v úplnom závere.

Nekompromisný obranca, ktorý sa zaradil medzi ikony Manchestru United, naznačil aj koho favorizuje na konci sezóny. „Ak mám povedať jeden tím, tak by som povedal Chelsea. Skôr ako Liverpool. Nevylúčil by som ale ani Arsenal či Manchester City.“

Liverpool a Chelsea sa nachádzajú po úvodných jedenástich kolách na čele ligy. The Reds majú na svojom konte 26 bodov, The Blues o bod menej. Na chrbát im dýchajú aj Manchester City a Arsenal s 24 bodmi. Nevilleov bývalý klub Manchester United je až na šiestej priečke s 18 bodmi.

„United by sa mali v nadchádzajúcich mesiacoch výraznejšie zlepšiť (ak chcú bojovať o titul). Problémy im spôsobujú predovšetkým zranenia. V tomto momente nevyzerajú byť pripravení. Treba sa však zamyslieť nad tým, že kto by pred štyrmi- piatimi týždňami, keď Chelsea prehrala s Liverpoolom a Arsenalom, povedal, že bude adeptom na titul? Ja rozhodne nie,“ dodal na záver na margo formy klubu, v ktorom sa preslávil.