Main Content

Conor McGregor - veľký motivátor alebo namyslený hlupák?

sobota, 12. november 2016 15:18 | Autor: Jakub Vaverka

Conor McGregor - veľký motivátor alebo namyslený hlupák?
Conor McGregor - veľký motivátor alebo namyslený hlupák? | zdroj: © TASR

Svet bojových športov čaká dnes v noci ďalšia lahlôdka. Zo soboty na nedeľu sa uskutoční súboj medzi Eddiem Alvarezom a Conorom McGregorom v rámci UFC 205. Víťaz berie opasok, porazený nič. Zamerali sme sa na zlého írskeho chlapca McGregora.

Súperovi sa neospravedlní, priťahuje škandály

Rodák z írskeho Dublinu, ktorého prezývajú The Notorious je  rozporuplná osobnosť. 28-ročný bojovník je magnetom na škandály, či už pri predstavovaní zápasníkov, na tlačových konferenciách, priamo počas zápasov, ale aj v súkromí. McGregor si neberie servítku pred ústa, hovorí čo si myslí a súperom posiela pravidelne štipľavé odkazy. Zaujímavé je napríklad jeho tvrdenie o peniazoch. "Pred zápasením som nemal peniaze. Dostával som asi 188 eur za týždeň so sociálnej podpory. Teraz? Myslím si, že som skutočne závislý na peniazoch."

Spomenúť možno incident pred odvetou s Diazom, kedy sa obaja bojovníci takmer pobili pri podávaní rúk. Keď sa obaja kohúti následne usadili McGregor hodil po Diazovi fľašu. "Absolútne ma nezaujíma," povedal vtedy Ír. Za zmienku stojí aj tlačová konferencia pred spomínaným duelom s Diazom, na ktorej boli okrem hlavných aktérov aj menej známi bojovníci. Po jednom z vyjadrení mladších aktérov sa ozval McGregor so slovami: "Kto dopekla je tento chlapík?"

Eddie Alvarez, jeho dnešný súper, mu odkázal, aby sa ospravedlnil za komentáre o jeho manželke a deťoch. Ír na to odvetil, že mu môže akurát tak oblízať jeho ,,veľké írske gu*e". Na tlačovej konferencii takmer letela stolička a obaja si vymenili ešte niekoľko nenávistných odkazov. Problémom bol tento McGregorov výrok: "Chystám sa ho poslať do dôchodku a zmeniť štruktúru jeho tváre.Jeho manželka a deti ho už nikdy nebudú vedieť rozoznať."

Alvarez má v UFC bilanciu  28 výhier a 4 prehry, McGregor sa môže pochváliť rekordom 20 výhier a 3 porážky. Aj podľa stávkových kancelárií sa v noci očakáva veľmi vyrovnaný zápas. "Dnes sa stane niečo, čo ľudia ešte nevideli. Naozaj mu ublížim. Teším sa, že uvidím paniku v jeho očiach," vyhlásil Ír pred ostro sledovaným duelom.

Vzhliada k Alimu, neverí v talent

Conor je veľkým fanúšikom legendárneho Muhammada Aliho. Jeho hrdinom je už od destkých čias. "Muhammad Ali je legenda, je naozaj mojím hrdinom."  Taktiež si cení hodnotu svojej rodiny, čo by naňho povedal len málokto „Robím to preto, aby som zabezpečil svoju rodinu do budúcnosti. Nič iné ma nezaujíma."

McGregor je mnohými milovaný a mnohými nenávidený, v súčasnosti ale nenájdete účastníka UFC, o ktorom by médiá písali častejšie. Odmieta, že by mal talent, cestou k úspechu je tvrdý tréning. "Talent neexistuje, všetci ľudia sú si rovní. Je to len o tvrdej drine."

Fanúšikov zásobuje motivačnými citátmi

Conor McGregor, to ale nie sú len štipľavé poznámky, tvrdé údery a urážky veľkého počtu ľudí. Dublinský rodák má veľkú záľubu v motivačných vyhláseniach. Jeho myšlienky sú veľmi inšpiratívne a dá sa povedať, že spomedzi svojich kolegov je McGregor v tomto ohľade najpopulárnejší.

Portál zameraný na citáty Brainy Quoteuvádza množstvo Írových výrokov. Vybrali sme tie najzaujímavejšie:

„Život je o zlepšovaní sa, raste a posúvaní sa vpred.“

„Beriem inšpiráciu zo všetkého a zo všetkých. Som inšpirovaný súčasnými šampiónmi, bývalými šampiónmi, skutočnými bojovníkmi. Ľuďmi, ktorí sú oddaní svojim snom. Tým, čo veria, snívajú a tvrdo pracujú.“

„Vec, ktorú by ste mali o pravde vedieť je fakt, že nie každý ju dokáže zniesť.“

„Môj úspech nie je výsledkom arogancie. Je to výsledok viery.“

„Rituál je iba ďalšie slovo vytvorené pre vyjadrenie strachu.“

„Spôsob, akým poviem, že sa veci idú stať, tak sa aj stanú.“

„Som nebojácny.“

„Len sa snažím byť sebou, nesnažím sa byť nikým iným.“

„Hlúpe reči? Reči plné smetí? To sú americké výrazy. Ja iba hovorím pravdu.“

„V bojovom zápase je veľa vrcholov a pádov.“

„Súťaže mi dodávajú energiu. Udržujú ma v koncentrácii.“