Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Litva

sobota, 12. november 2016 15:08 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Litva
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Litva | zdroj: © TASR

Vďaka ďalšej presvedčivej, tentoraz 4:0 nad Litvou, sa výrazne oživili naše šance na postup do Ruska. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (7) – Čelil len jednej strele na bránu, veľa práce nemal ani pri centrovaných loptách, ale koncentráciu si držal a zostával pozorný. Vyčítať sa mu dajú len niektoré nevydarené odkopy, možno spôsobené aj tým, že bol trochu stuhnutý vzhľadom na nedostatok práce.

Peter Pekarík (8,5) – Už tradične podporoval útok, pričom to bol práve on, kto nacentroval na náš prvý gól. Dobre si rozumel s Weissom, pričom spolu eliminovali aj najväčšiu hrozbu súpera, ktorou bol Černych. Tŕpli sme len pri jeho malej domov.

Martin Škrtel (8,5) – V defenzíve už tradične istý, ak aj bolo nejaké malé zaváhanie, Ďurica ho napravil, čo platilo aj naopak. Odmenou mu bol gól v národnom drese po dlhom čase, keď si ideálne nabehol na Weissov priamy kop.

Ján Ďurica (8) – Typický Ďuricov výkon, keď išiel do súbojov aj cez bolesť. Raz bol ošetrovaný, ale už o malú chvíľu ochotne ide do sklzu, aby zabránil súperovi skórovať. Aj v tomto zápase predviedol svoj tradičný výlet s loptou. V druhom polčase zblokoval možno aj gólovú strelu Černycha.

Tomáš Hubočan (8) – Na začiatku akoby trochu rozohrával, keďže až v 30. minúte poriadne podporil ofenzívu, ale práve tento moment akoby z neho zhodil bremeno chýbajúcej hernej praxe, lebo odvety sa nebál nabehnúť ani na úplný hrot útoku. A hoci to mal cez nohu, našej ofenzíve pomohol, najviac pri štvrtom góle, ktorý prihrávkou založil.

Milan Škriniar (7) – Chodil do súbojov, ktoré na takých 75 percent vyhrával, ale občas okolo neho súper prešiel, no obrancovia za ním nebezpečenstvo eliminovali. No pokazil niekoľko prihrávok, pričom lepší súper by také ľahké straty minimálne do šance dotiahol. Proti Škótsku pôsobil o niečo lepšie, ale nesklamal ani teraz.

Vladimír Weiss (9) – Ukázal, prečo musí byť v reprezentácii. S loptou sa zabával, no nie neúčelne, ale vždy v prospech tímu, čím zabával aj tribúny. Niekoľkokrát „povozil“ súperov, pričom ho nezastavili ani zákroky pomaly zrelé na políciu. Bol v troch našich góloch, na tretí navyše prihral.

Juraj Kucka (8,5) – Pokiaľ robil to, v čom je silný, ukázal, ako veľmi do potrebujeme. Dal krásny gól, vyhrával súboje a raz aj geniálne vysunul Maka, aj keď z toho šanca nakoniec nebola. V druhom polčase síce niečo málo mohol vyriešiť lepšie, ale už bolo rozhodnuté, čiže je to nepodstatné.

Marek Hamšík (8,5) – Aj v Hamšíkovom prípade tradičný výkon. Silný na lopte, svetový v kombinácii. Možno pokazil len jednu loptu, no na druhej strane vo veľa prípadoch akcie zvýrazňoval, hlavne tú prvú gólovú, keď umne preniesol ťažisko hry. Odmenou mu bol gól.

Róbert Mak (8) – Vlastne rozbehol náš ofenzívny stroj, pretože v 5. a 6. minúte sa pokúšal o streľbu, čo navnadilo náš tím, že pôjde to. Tiež sa zapájal do kombinácií, druhú gólovú vlastne rozvinul. Ak mu niečo málo vyčítať, tak potom iba to, že stále skúšal vlastne len kľučku na pravú nohu, čo mal súper hlavne v druhom polčase už prečítané.

Adam Nemec (9) – Nebojíme sa napísať, že jeho najlepší výkon v reprezentácii. Tu ani nejde tak o to, že dal gól a na ďalší prihral, no prínosný bol aj vtedy, ak si jeho produktivitu odmyslíme. Vedel podržať loptu, sklepnutím rozvinúť kombináciu, bol prakticky stále na správnom mieste. S takto hrajúcim útočníkom nebudeme mať na hrote slabinu, už to „len“ konštantne opakovať.

Michal Ďuriš, Dušan Švento, Matúš Bero (bez známky) – Striedania sme vlastne ani nepotrebovali, no aj tak Švento prihral na gól, Ďuriš pri tom pomohol odtiahnutím obrancov a Bero si trochu aspoň zabehal.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon