Main Content

Anglický hráč vraj žobral, aby mohol opustiť tím na Eure 2016

nedeľa, 13. november 2016 12:14 | Autor: Jakub Vaverka

Anglický hráč vraj žobral, aby mohol opustiť tím na Eure 2016
Anglický hráč vraj žobral, aby mohol opustiť tím na Eure 2016 | zdroj: © TASR

Anglicko malo pred Euro 2016 veľké plány. Hrdý Albion však prehral v osemfinále s outsiderom z Islandu 1:2 a domov sa vrátil s dlhým nosom. The Three Lions neboli počas francúzskeho turnaja v ideálnom rozpoložení. Svedčí o tom aj aktuálny zverejnený príbeh.

Skúsený novinár Jim White prišiel s tvrdením, podľa ktorého sa v anglickom tábore našiel hráč, ktorý chcel počas turnaja opustiť reprezentáciu. „Na Eure sme mali hráča, ktorý po príchode do Francúzska kontaktoval svojho agenta so slovami, či ho môže odtiaľ dostať,“ prináša Whiteove slová z rádia BBC denník The Sun.

Angličania mali problémy už v skupinovej fáze, kde v pozícii jasného favorita remizovali aj so Slovenskom 0:0. „Niečo také je pre mňa naozaj netradičné,“ pokračoval White. Menovať futbalistu, ktorý o odchod z tábora národného tímu požiadal, nechcel. Dá sa očakávať, že keby tak učinil, čakali by ho problémy a dosť pravdepodobne aj žaloby.

Celá vec uzrela svetlo sveta pred piatkovým kvalifikačným zápasom Anglicka so Škótskom. Angličania prestížny derby duel vyhrali rozdielom triedy 3:0 a upevnili si prvé miesto v „našej“ kvalifikačnej skupine. Ku kontroverznému prípadu sa vyjadril aj škótsky reprezentant John Collins, podľa ktorého slov je celý príbeh len veľmi ťažko uveriteľný.