Main Content

Ronaldo môže dostať od Realu Madrid pokutu len pár dní po podpise zmluvy

nedeľa, 13. november 2016 12:09 | Autor: Jakub Vaverka

Ronaldo môže dostať od Realu Madrid pokutu len pár dní po podpise zmluvy
Ronaldo môže dostať od Realu Madrid pokutu len pár dní po podpise zmluvy | zdroj: © TASR

V priebehu minulého týždňa trojnásobný najlepší futbalista na svete Cristiano Ronaldo predĺžil kontrakt s Realom Madrid. CR7 spojil svoju budúcnosť s Bielym Baletom do roku 2021. Hneď pár dní po skompletizovanej dohode však môže platiť mastnú pokutu.

Rodák z ostrova Madeira je zmluvne viazaný s klubom z hlavného mesta Španielska do roku 2021, kedy dovŕši 36 rokov. Všeobecne sa očakáva, že Los Blancos budú posledným tímom v jeho bohatej kariére. Početné skupiny fanúšikov spochybňovali, či je tak dlhá zmluva pre Ronalda v 31 rokoch dobrým rozhodnutím. Prezident klubu Florentino Perez mal ale jasno. CR7 nie je iba skvelým futbalistom, je taktiež veľkou marketingovou zbraňou.

Ronalda však môžu čakať v najbližších dňoch problémy.  Katalánsky denník Sport informoval, že portugalský kapitán mal počas podpisu novej zmluvy s Realom na očiach okuliare od firmy Nike, s ktorou tiež nedávno podpísal lukratívny kontrakt. Na tom by nebolo nič zlé, keby Real Madrid nemal sponzorskú dohodu s nemeckou firmou Adidas. Táto firma už v minulosti vo veľkom namietala, keď hráči klubov, ktoré sponzoruje, nosili na oficiálne akcie výrobky konkurentov. Cristiana teda môže čakať od klubového vedenia nemalá pokuta.

CR7 novinárov počas minulého týždňa prekvapil okrem podpisu zmluvy aj jedným svojím tvrdením. V posledných dňoch bol totiž s Realom Madrid spájaný Ronaldov krajan z Bayernu Mníchov Renato Sanches. Rodák z ostrova Madeira miesto komentárov o Renatovi povedal, že by si vedel v Reale predstaviť talentovaného ľavého obrancu Raphaela Guerreira. Ten v prebiehajúcom ročníku dostáva stále viac šancí v drese Borussie Dortmund.