Main Content

90min.com vybral 6 klubov, do ktorých môže Messi prestúpiť, ak sa nedohodne s Barcelonou

utorok, 15. november 2016 15:06 | Autor: Jakub Vaverka

90min.com vybral 6 klubov, do ktorých môže Messi prestúpiť, ak sa nedohodne s Barcelonou
90min.com vybral 6 klubov, do ktorých môže Messi prestúpiť, ak sa nedohodne s Barcelonou | zdroj: © TASR

Predĺženie zmluvy Lionela Messiho s Barcelonou patrí v španielskej športovej tlači medzi najdiskutovanejšie témy. Rodák z mesta Rosario sa s vedením stále nedohodol. Portál 90min.com prognózuje, kam by sa mohol Argentínčan v prípade neúspešnej dohody s Katalácami sťahovať.

Aktuálna zmluva argentínskeho kapitána Lionela Messiho vyprší v roku 2018. Vedenie FC Barcelona je naklonené jej predĺženiu, samotný hráč sa údajne ešte nevyjadril. Neoficiálne informácie z katalánskeho tábora hovoria, že Messi akurát nechce celú pozornosť nalákať len na seba, pretože s klubom v dohľadnej dobe podpíšu nové zmluvy aj ďalšie opory tímu. Iné zdroje naopak tvrdia, že Messi zvažuje svoju budúcnosť v Barcelone pre známe opletačky so španielskými súdmi.

Novinári portálu 90min.com vytvorili zoznam šiestich tímov, kam by bolo reálne, že by rodák z mesta Rosario odišiel, ak by sa s Barcelonou rozlúčil. Na šiestom mieste sa prekvapivo umiestnil nenávidený rival  Kataláncov Real Madrid. „Od kontroverzného prestupu Luisa Figa z Barcelony do Realu ubehlo už 16 rokov. Predstavte si, aká apokalypsa by nastala, keby to zopakoval Messi. Biely Balet sa údajne Messiho snažil získať v rokoch 2011, 2013 a 2015. Klubové vedenie by rado vytvorilo tandem Messi - Ronaldo.“

Ako piaty najpravdepodobnejší nový zamestnávateľ Messiho sa umiestnil Newell´s Old Boys, jeho materský tím. „Veľa juhoamerických hráčov opustí domov v útlom veku a následne sa vracajú. Leo by za tím svojich detských čias dokázal vyhrať niekoľko zápasov,“ píše autor článku.

Podľa britských novinárov je prekvapivo v hre o Argentínčanove služby aj londýnska Chelsea. „The Blues boli s Messim spájaní už niekoľkokrát. Naposledy v júni tohto roka. Messiho otec sa mal dokonca stretnúť s majiteľom CFC Romanom Abramovičom. Chelsea by rozhodne mala byť braná do úvahy,“ uvádza sa v článku.

Portál 90min.com si vie rodáka z mesta Rosario predstaviť aj v Manchestri United, pod vedením Josého Mourinha. „Je dosť reálne, že v lete 2018 dá United Zbohom Zlatan Ibrahimovič, pričom Wayneovi Rooneymu končí kontrakt už v roku 2019. Red Devils by finančne kvôli Messimu riskovali. Pomôcť by im mohlo partnerstvo s firmou Adidas, ktorá sponzoruje aj Lea.“

V súvislosti s možným odchodom Lionela Messiha nemožno opomenúť ani Paríž Saint- Germain. „PSG bolo spájané s Messim neraz v minulosti. Vedenie tohto tímu stále nenašlo náhradu za Zlatana Ibrahimoviča, pričom Lionel Messi by mohol byť tým správnym mužom,“ uvádza autor.

Podľa 90min.com je najpravdepodobnejšie, že v prípade Messiho konca v Barcelone, zamieri populárny „La Pulga“ do Manchestru City. „Man City neskrýva veľký obdiv Lea Messiho. Športovým riaditeľom je ex- Barcelončan Ferran Soriano a trénerom je hráčov mentor z FCB Pep Guardiola. Spoja sily opäť?“