Main Content

BBC: Schweinsteigerova budúcnosť je jasná

utorok, 15. november 2016 14:46 | Autor: Timotej Gašper

Bastian Schweisteiger
Bastian Schweisteiger | zdroj: © TASR

Britské BBC Sport píše, že mizéria nemeckého stredopoliara v Manchestri United skončí už v januári a tiež je známe, kam budú kroky 32-ročného Schweinsteigera viesť.

Po trinástich rokoch v prvom tíme Bayernu Mníchov sa v lete 2015 rozhodol prijať novú výzvu. Bastian Schweinsteiger prichádzal do Manchestru United ako platná posila do zálohy, no situácia sa vyvinula úplne inak.

Pod vedením van Gaala sa „Basti“ dokázal presadiť, no prišli zranenia, mierny úpadok formy a napokon aj Jose Mourinho. Portugalský kouč skúseného bývalého nemeckého reprezentanta úplne vyškrtol z diania v prvom tíme „Červených diablov“ a v aktuálnej sezóne mu nedal šancu ani v jednom zápase.

BBC Sport prišlo so správou, podľa ktorej bude napriek trvaniu zmluvy do konca tohto roka Schweinsterigerovi ponúknutý odchod z Old Trafford. 32-ročný futbalista sa síce vyjadril o zotrvaní v United, no to sa už v januári 2017 môže zmeniť.

Snažím sa držať vo forme a chcem tímu pomôcť v situáciách, kedy budem potrebný,“ povedal Schweinsteiger presvedčivo počas nedávneho interview, hoci Mourinho opakovane povedal, že s ním nepočíta.

Legenda Bayernu Mníchov sa pre United stala tak nepotrebná, že jedinou možnosťou pravdepodobne ostane odchod z Anglicka. Zámorská MLS dokoca na svojom Twitteri informovala, že „Schweini“ sa v minulých dňoch stretol s vedením klubu Chicago Fire, aby začali rokovania o potencionálnom prestupe do čoraz viac populárnejšej Major League Soccer. „Za veľkou mlákou“ už tpôsobia velikáni ako Villa, Pirlo, Drogba, Kaka a iní.

121-násobný reprezentant Nemecka v Manchestri skončil a keďže odmietol hrať za ďalší európsky klub, prestup do MLS sa javí ako najlepšia voľba.