Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Rakúsko – Slovensko

streda, 16. november 2016 10:40 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Rakúsko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Rakúsko – Slovensko | zdroj: © TASR

Slovenská reprezentácia sa rozlúčila s rokom 2016 bezgólovou remízou vo Viedni. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Novota (7,5) – V závere polčasu nás výrazne podržal, keď vychytal zoči-voči Onisiwa a Harnika. Vyrazil síce na roh aj strelu Arnautoviča, ale nemusel, tá totiž išla vedľa brány. Lenže nohou hral zle, raz navyše poriadne zluftoval, našťastie lopta išla následne do Salátovho priestoru.

Erik Sabo (6) – Smerom dozadu zodpovedný výkon, ak si odmyslíme prvopolčasového Arnautoviča, nemal s nikým a s ničím problém. Dobre odoberal lopty, no výrazne horšie to bolo smerom dopredu, týmto smerom nám vôbec nepomohol.

Kornel Saláta (6) – V prvých pár minútach sa síce trochu hľadal, pričom si ho raz vychutnal aj Arnautovič, no to ho akoby nasrdilo, lebo odvtedy tomuto hráčovi lopty odoberal, pričom cielene naňho vystupoval, hoci na konci polčasu sa Rakúšanovi nešťastne opäť odrazila od Greguša do šance. Saláta zabránil istému gólu, keď zachytil prihrávku na Harnika pred prázdnu bránu.

Tomáš Hubočan (7) – Dostal na rukáv kapitánsku pásku a celkovo prebral pozíciu lídra defenzívy, ktorá si svoju úlohu splnila. Hubočan súboje priam vyhľadával a aj ich vyhrával, vyčítať sa mu dá jeden zbytočný faul.

Jakub Holúbek (5,5) – Skvelým defenzívnym zákrokom na čiare po strele Hinterseera zabránil istému gólu, no tiež treba dodať, že tým vlastne len napravil svoju chybu, pretože vôbec nezachytil nábeh Onisiwa z vlastného priestoru. Toho následne vychytal Novota a dorážku vyriešil Holúbek. Celkovo bol trochu zakríknutejší.

Patrik Hrošovský (5,5) – Ukazoval sa a bol takmer stále v prihrávkovej ponuke pre spoluhráčov. Zachytil aj niekoľko lôpt, pričom sa snažil ich čo najrýchlejšie rozohrávať. Všetko by to bolo v poriadku, keby nevyrobil v závere polčasu obrovskú chybu, keď stratil v strede poľa loptu, čo vyústilo do veľkej šance súpera.    

Ján Greguš (5,5) – Bolo vidieť, že s Hrošovským nehrá prvýkrát, vzájomná pomoc prvopolčasovej stredovej dvojice bola totiž lepšia, ako tej v druhom dejstve. Tiež sa snažil byť v ťažisku hry, lopty sa nebál, no na druhej strane ani nič svetoborné nevymyslel.

Vladimír Weiss (6,5) – Potvrdil, že s loptou si rozumie. Smerom dopredu náš najplatnejší hráč, čo potvrdil okrem iného tým, že prihral na obe naše zápasové šance. Tú prvú začal ešte pred vlastnou bránou. Do defenzívy sa síce vracal, ale v každom prípade mal dostúpiť Arnautoviča, ktorému tak nechal priestor a čas pri jeho pase za obranu, čím vznikla najväčšia šanca Rakúska.

Matúš Bero (6) – Behal, snažil sa, napádal súpera, čiže ukázal svoje typické veci, no chýbalo niečo viac v ofenzíve. Jeho najhviezdnejší moment prišiel pri narážačke s Weissom pred našou najväčšou šancou. Určite nesklamal, ale zas ani neohúril.  

Dušan Švento (4,5) – V prvom polčase sa na krídle trápil, ak aj dostal nejakú loptu, rýchlo ju stratil. Na ľavom kraji obrany mu to išlo v druhom dejstve o niečo málo lepšie.

Michal Ďuriš (5) – Mal našu najväčšiu šancu, ale nepremenil ju, aj preto sme nevyhrali a nie je po tomto stretnutí slávny. Na hrote behal, ale to pri útočníkovi na medzinárodnej scéne nestačí.

Martin Dúbravka (6,5) – Pripísal si druhú reprezentačnú čiarku, v nej čelil jednej strele do stredu brány, inak sa nudil. Jednu rozohrávku na začiatku druhého polčasu mal riešiť inak, keďže sme po nej stratili loptu.

Milan Škriniar (6,5) – Veľa práve nemal, podobne, ako vlastne celá defenzíva v druhom dejstve. Snažil sa hrať konštruktívne, čo mu vychádzalo. Až na dve menšie zaváhania to bolo z jeho strany v poriadku.  

Filip Kiss (6) – Primárne úlohy si splnil. Nejaké súperove lopty zachytil, ďalšie zas rozdal. No najviac viditeľný bol pri hlavičke po priamom kope Weissa, čo bola naša druhá a posledná strela na bránu a šanca celkovo.

Stanislav Lobotka (5,5) – Ukázal svoju silu na lopte, nezľakol sa ani napádajúcich súperov, no celý problém bol v tom, že viac išiel s loptou na vlastnú bránu, ako tú súperovu. Smerom dopredu potiahol len jednu poriadnu akciu a hneď z toho bola štandardná situácia v náš prospech. Rýchlejšie mal dávať loptu od nohy a hlavne smerom dopredu.

Albert Rusnák (5) – Mal to ťažké, keďže v druhom dejstve bol zrejme podpísaný pakt o neútočení, čo sa ho ako ofenzívneho hráča dotklo. Mal totiž minimum kontaktov s loptou, pričom ani tie sa mu veľmi nepodarili.

Adam Nemec (bez známky) – Hral len päť minút a má ďalšiu reprezentačnú čiarku, to je všetko.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon