Main Content

Ferguson rozplakal Ronalda. Spoluhráči ho v tom nechali

streda, 16. november 2016 13:40 | Autor: Jakub Vaverka

Ferguson rozplakal Ronalda. Spoluhráči ho v tom nechali
Ferguson rozplakal Ronalda. Spoluhráči ho v tom nechali | zdroj: © TASR

Sir Alex Ferguson je považovaný za trénera, ktorému sa podarilo urobiť z portugalského talentu Cristiana Ronalda hviezdu svetových parametrov. V manchesterských začiatkoch to ale s rodákom z ostrova Madeira nemal vždy jednoduché.

Biografia súčasnej hviezdy Realu Madrid prezrádza, že počas začiatkov Cristiana Ronalda v Manchestri United dokonca vznikla situácia, kedy škótsky kormidelník mladíka rozplakal. Ronaldo prišiel na Old Trafford v roku 2003, keď opustil svoj materský klub Sporting Lisabon. Devils museli za jeho služby zaplatiť 12 miliónov libier.

Kniha, ktorú cituje denník Metro prezrádza, čo Ferguson mladému Portugalčanovi povedal po nevydarenom zápase s Benficou Lisabon, v ktorom to Ronaldo preháňal s individuálnou hrou. „Kto si myslíš, že si? Skúšať to hrať na seba? Nikdy nebudeš poriadny futbalista, ak budeš robiť toto,“ spustil škótsky kouč. Ronaldo, ktorý neskrýva, že je citlivý človek, sa následne v šatni rozplakal.

V publikácii sa ďalej píše, že ostatní hráči nechali Cristiana v slzách. „Ostatní hráči ho nechali tak. Potreboval sa učiť, povedal Rio Ferdinand. Nebol to len odkaz od Fergusona, bol to odkaz od celého tímu.“

Ronaldo sa v ten moment síce rozplakal, no jeho odpoveď na incident bola jemu vlastná. „Po Fergusonových slovách a niekoľkých slzách bola reakcia CR taká, ako vždy. Pokračovanie v tvrdej práci, tréningoch a zlepšovaní sa.“

Rodák z ostrova Madeira sa s Manchestrom United rozlúčil v roku 2009 keď prestúpil do Realu Madrid. S Red Devils vyhral tri anglické tituly a v roku 2008 aj prestížnu Ligu majstrov. K Alexovi Fergusonovi má vrúcny vzťah. Považuje ho za svojho mentrora a neraz mu prejavil vďačnosť za to, čo všetko preňho spravil v začiatkoch jeho kariéry.