Main Content

Usain Bolt v hre FIFA 17: Pozrite sa, aké by mal hodnotenie (fotky vnútri)

streda, 16. november 2016 13:31 | Autor: Jakub Vaverka

Usain Bolt v hre FIFA 17: Pozrite sa, aké by mal hodnotenie (fotky vnútri)
Usain Bolt v hre FIFA 17: Pozrite sa, aké by mal hodnotenie (fotky vnútri) | zdroj: © TASR

Od začiatku tohto týždňa sa v svetovej tlači rieši, že Usain Bolt bude trénovať s Borussiou Dortmund. Okamžite sa začalo špekulovať, či by jamajský šprintér mohol v budúcnosti presedlať na futbal. Ak by Bolt skutočne bol futbalistom, aké kvality by mal?

Hans-Joachim Watzke, jeden z vedúcich mužov Borussie Dortmund, pre magazín Kicker potvrdil, že olympijský rekordér sa bude pripravovať s Borussiou Dortmund a, že nejde o žiaden vtip ani marketingový ťah na prilákanie pozornosti.



Usain Bolt v drese Borussie?
Zobraziť celú galériu (10 fotiek)

Momentálne je nejasné, prečo sa Jamajčan dohodol s nemeckým vicemajstrom na tomto druhu spolupráce. Objavili sa správy, že si chce svoju rýchlosť zmerať v exhibičnom závode s Pierrom- Emerickom Aubameyangom. Taktiež sa však špekuluje, že Bolt sa pohráva s myšlienkou presedlania na futbal - veď svoju túžbu stať sa raz profesionálnym futbalistom a obliekať dres Manchestru United vyjadril už dávnejšie.

Stačí si len predstaviť, akú rýchlosť by krídelné útoky BVB mali, keby na jednej strane operoval Aubameyang a na druhej Bolt. Treba však dodať, že rýchlosť nie je v profesionálnom futbale ani zďaleka všetko.

Portál The Sport Bible zverejnil grafiku, v ktorej je Usain Bolt zobrazený ako hráč v hre FIFA 17. Jamajský šprintér by medzi najlepších futbalistov v hre rozhodne nepatril, ale rýchlosť na úrovni 99 by chcel nejeden z hráčov vyskúšať.



Infografika: Hodnotenie Bolta v hre FIFA 17
zobraziť celú galériu

Čo sa týka prihrávok, Bolt bol odmenený overallom 53. O niečo lepšie je to pri streľbe, 68. Kvalita driblingu by u Jamajčana bola na úrovni úctyhodných 76, fyzička na ešte lepších 88. Bránenie v Boltovom podaní tvorcovia grafiky zobrali humorne. Usain by vraj súperovým útokom zabraňoval s hodnotením 1, teda najhorším možným. Celkovo bol Usain Bolt opísaný ako pravé krídlo na úrovni 74, čo znamená horší priemer.