Main Content

V slovenskom futbale sa chystá novinka známa zo zahraničia

štvrtok, 17. november 2016 14:04 | Autor: Filip Chudý

V slovenskom futbale sa chystá novinka známa zo zahraničia
V slovenskom futbale sa chystá novinka známa zo zahraničia | zdroj: Únia futbalových profesionálov

Na Slovensku by sme sa mohli dočkať novinky, ktorá v zahraničí funguje už dlhšie a pomáha hráčom pri hľadaní nových klubov.

Minulý piatok sa v Trnave pred kvalifikačným stretnutím s Litvou uskutočnilo pravidelné stretnutie predsedníctva a dozornej rady Únie futbalových profesionálov (ÚFP). Zúčastnili sa ho všetci členovia predsedníctva, z dozornej rady chýbal pre neodkladné povinnosti iba Viktor Pečovský. Na stretnutí sa preto zúčastnili aj také známe mená, ako Róbert Vittek, Martin Dobrotka, Peter Kleščík, Ľubomír Michalík, Petr Pavlík, Blažej Vaščák či Štefan Pekár.

Prezident ÚFP Ján Mucha a poradca Jozef Tokoš oboznámili zúčastnených so závermi rokovaní s medzinárodnou hráčskou asociáciou FIFPro a tiež predstavili nových spolupracovníkov, konkrétne právneho poradcu Petra Lukášeka a vedúceho komunikácie Branislava Bolecha.

„Členovia predsedníctva taktiež prerokovali plány do budúceho roka, okrem iného aj organizáciu letného kempu pre hráčov bez profesionálnych zmlúv,“ informovala stránka ÚFP. Podobné kempy fungujú aj inde, napríklad v Česku. Ide o to, že hráči bez zmlúv sa na kempe stretnú a trénujú pod vedením kvalifikovaný trénerov, dokonca v zahraničí hrajú aj prípravné zápasy a takouto formou si hľadajú nový klub.