Main Content

Marek Hamšík priznal, že v lete zamietol lukratívny prestup

piatok, 18. november 2016 11:57 | Autor: Timotej Gašper

Marek Hamšík priznal, že v lete zamietol lukratívny prestup
Marek Hamšík priznal, že v lete zamietol lukratívny prestup | zdroj: © TASR

Slovenský reprezentant, ktorý bol v lete 2016 spájaný s odchodom z Neapolu, bol podľa vlastných slov veľmi blízko k prestupu do jedného z najväčších klubov v Európe.

Bývalý hráč Brescie či Slovanu Bratislava sa do Neapolu dostal v lete 2007, odkedy pod Vezuvom odohral už viac než 400 zápasov a vyslúžil si aj kapitánsku pásku. Rodák z Banskej Bystrice sa pre priaznivcov „Partenopei“ stal symbolom a svoju zmluvu predĺžil až do roku 2020.

Situácia sa ale mohla v lete vyvinúť inak. Marek bol najmä po Majstrovstvách Európy veľmi žiadaným hráčom a s jeho menom sa spájali aj veľkokluby ako Real Madrid, Manchester United, či Juventus Turín.

Hovorilo sa o jedinečnej možnosti Mareka Hamšíka prestúpiť do väčšieho klubu, v ktorom by mal väčšiu príležitosť bojovať o cenné trofeje a nepochybne by mal aj vyšší zárobok.

Teraz sa ukázalo, že to neboli len špekulácie. Marek Hamšík sa mohol stať novou posilou Juventusu Turín. „Áno, môžem to potvrdiť,odpovedal Marek na otázku talianskeho novinára.

Pre plátok Corriere dello Sport sa Hamšík rozrozprával aj o plánoch do budúcna. „Je pekné, že sa o mňa zaujíma Juventus, no v Taliansku existuje pre mňa len jeden klub - Neapol. Podpísal som tu novú zmluvu s víziou, že tu chcem ukončiť kariéru.“

Srdciar a motor hry SSC tiež povedal, že s Neapolom treba vážne rátať a v Lige majstrov ho nemožno podceňovať. „Sme v Lige majstrov, čo je perfektné. Máme skvelý a silný tím, ktorý dokáže porážať gigantov svetových rozmerov.“