Main Content

Analýza zápasov Roland Garros: Štvrtkové zápasy (XII.)

streda, 1. jún 2011 23:11 | Autor: M M

Analýza zápasov Roland Garros: Štvrtkové zápasy (XII.)
Analýza zápasov Roland Garros: Štvrtkové zápasy (XII.) | zdroj: MM pre Šport7, foto SITA

Vo štvrtok 2. júna pokračuje prestížny grandslamový turnaj French Open zápasmi semifinále v ženskej časti dvojhry a mužskej štvorhry. Na dvorcoch Rolanda Garrosa sa predstavia hráči svetového formátu. Sport7.sk vám prináša analýzu troch duelov.

Michaël Llodra / Nenad Zimonjić (4-FRA / SRB) - Max Mirnyi / Daniel Nestor (2-BLR / CAN)
Štart: štvrtok, 2. Júna, o 13:00

Srbsko-francúzska tenisová dvojka Llodra /  Zimonjić nastúpi do prvého semifinálového zápasu v pozícii menšieho favorita. Ich súperom bude bielorusko-kanadský tandem Mirnyi / Nestor.

Zhodou okolností práve dvojica Nestor / Zimonjić dokázala triumfovať na French Open v roku 2010. Dnes stoja oproti sebe. Skúsenosti má aj Llodra. Patrí k špičke štvorhry na svete, navyše ani v dvojhre nie je na zatratenie. Tento Francúz už raz nastúpil vo finale Roland Garros. V roku 2004 po boku Fabrica Santoreho nestačili na dvojicu Malisse / Rochus. To sú už však dávne časy. Dnes to bude o inom. Max Mirnyi je tiež veľmi skúsený deblista. Tu v Paríži triumfoval dokonca dvakrát – 2005 a 2006. Nestor okrem minuloročného triumfu so Zimonjićom aj v 2007 s Markom Knowlesom.

Duo Llodra / Zimonjić začalo turnaj dvojsetovým víťazstvom nad Ljubičičom s Kunicinom 2:0. V druhom kole narazili na španielsku dvojicu Andújar / Gimeno Traver a opäť triumfovali v dvoch sadách. Nepotrápil ich ani slovensko-český tandem Čermák / Mertiňák a opäť sa radovali z víťazstva 2:0. V štvrťfinále trošku s problémami zdolali dvojicu Lipsky / Ram po setoch 2:6, 6:3 a 6:1.
Bielorusko-kanadská dvojica otvorila turnaj výhrou nad Monfils / Ouanna 2:0. Rovnakému výsledku sa tešili aj v druhom kole v zápase proti dvom Talianom - Volandri / Fognini. V treťom kole hravo zdolali Kaseho s Peyom (6:3, 6:4). Ani v štvrťfinále sa nenatrápili a vyhrali 6:4, 6:2.

Náš tip: Max Mirnyi / Daniel Nestor zvíťazia (1,95)

Marion Bartoliová (11-FRA) – Francesca Schiavoneová (5-ITA)

Štart: štvrtok, 2. júna, nie skôr ako 16:00

Domáca Marion Bartoliová vyzve na semifinálový súboj Talianku Francescu Schiavoneovú, ktorá v snahe zopakovať minuloročné finále nastúpi na duel s akiste veľkou chuťou.

Marion Bartoliová je 26-ročná Francúzka, ktorej maximom z Roland Garros je práve dnešný zápas. Hráčka, ktorá hrá podobnú hru ako Monica Selešová, je na turnaji jedenásta nasadená. Cestu za dnešným zápasom si začala dláždiť v úvodnom zápase trojsetovým víťazstvom nad Gruzínkou Tatiašviliovou. V druhom kole odohrala tiež tri sety s Govorocovou. V treťom kole trošku prekvapujúco vyhrala nad Juliou Goergesovou zase 2:1 na sety. Hladší priebeh nemal ani štvrtý zápas, hoci Gisela Dulková v druhom sete skrečovala za stavu (7:5, 1:0). V štvrťfinále nečakane vyhrala nad Svetlanou Kuznecovou 2:0 na sety. Bartoliová pripravuje počas svojej cesty na dvorcoch Rolanda Garrosa príjemné a prekvapujúce chvíle domácim divákom. V tomto zápase budú jednoznačne na jej strane.

Talianka Francesca Schiavoneová je piata nasadená. V prvom kole vyhrala nad Melanie Oudinovou 6:2 a 6:0. V druhom kole vyhrala nad Vitou Dolontsovou tiež 2:0. V treťom Číňanka Shuai Pengová za stavu 6:3 a 1:2 z pohľadu aktuálnej obhajkyne titulu zápas pre chorobu skrečovala. Vo štvrtom kole vyhrala v trojsetovej bitke nad Srbkou Jelenou Jankovičovou (6:3, 2:6, 6:4). Vo štvrťfinále triumfovala nad Anastasijou Pavľučenkovou. Aj keď zbabrala prvý set, ktorý prehrala 1:6, v ďalšom priebehu už vyhrala dvakrát 7:5.

Náš tip: Francesca Schiavoneová zvíťazí (1,60)

Na Li (6-CHN) – Maria Šarapovová (7-RUS)

Štart: štvrtok, 2. júna, nie skôr ako 14:00


V čínsko-ruskom súboji o finálové miesto sa pobijú Na Li s Mariou Šarapovovou. Favorizujeme ruskú tenistku.
Šiesta nasadená Na Li je 29-ročná hráčka, ktorá týmto súbojom dosahuje svoj parížsky vrchol. Meria 172 cm. Najlepším rebríčkovým umiestnením je 6. priečka, kde figurovala k 21. marcu 2011. Na Li sa v dnešnom zápase bude pokúšať o druhé grandslamové finále po sebe. Na Australian Open nestačila v troch setoch na Kim Clijstersovú. Tento turnaj otvorila trojsetovým víťazstvom nad Záhlavovou-Strýcovou, no mohla si ušetriť viac síl. V druhom sete premárnila stav 5:2 pri vlastnom podaní. V druhom kole jej na víťazstvo stačili dva sety, nad Španielkou Solerovou Espinosovou vyhrala 6:4 a 7:5. V treťom kole pokorila až nečakane hladko Rumunku Cîrsteovú, dvakrát 6:2. Vo štvrtom kole hrala s Češkou Petrou Kvitovou. Napriek neúspechu v prvom sete sa dokázala zmobilizovať a vyhrala ďalšie dva. Vo štvrťfinále dokázala pokoriť vysoko favorizovanú Bielorusku Azarenkovú – 7:5 a 6:2.
Maria Šarapovová patrí k vzrastom k vyšším hráčkam. Tejto 188 cm hráčke chýba do grandslamovej zbierky práve titul z French Open. V roku 2007 sa jej nepodarilo preniknúť cez brány semifinále do veľkého súboja o titul. Šancu na reparát má proti Na Li. V prvom kole vyhrala nad Mirjanou Lučičovou 6:3 a 6:0. V druhom kole to dlho vyzeralo na jej koniec. S Francúzkou Caroline Garcíovou prehrávala 3:6 a 3:4 pri podaní súperky. No skvelou šnúrou deviatich gemov dokázala nepriaznivý stav zvrátiť. V treťom kole si dala pozor a Y-j Chanovej nedala šancu – 6:2, 6:3. Ťažší oriešok ju čakal v štvrtom kole. Poľka Agniezska Radwańska síce nebola favorita, ale bola dvanástou nasadenou. Ruska vyhrala 7:6 (4), 7:5. Vo štvrťfinále čelila vo výbornej forme hrajúcej Nemke Andree Petkovičovej. Súperke v prvej sade uštedrila nepopulárneho kanára (6:0). V druhej sade jej dovolila uhrať len tri gemy (6:3). Psychicky aj výkonnostne je na tom 24-ročná ruská kráska veľmi dobre.

Náš tip: Maria Šarapovová zvíťazí (1,45)