Main Content

Slovan má príležitosť angažovať 3 zaujímavé posily!

sobota, 19. november 2016 11:43 | Autor: Martin Gregor

Slovan má príležitosť angažovať 3 zaujímavé posily!
Slovan má príležitosť angažovať 3 zaujímavé posily! | zdroj: © TASR

Tréner Slovana Bratislava Miloš Říha v úvode novembra priznal, že očakával výraznejšie posilnenie kádra, po tom ako sa mužstvu zranili opory na čele s Marekom Viedenským. Belasí majú po udalostiach z posledných dní šancu na nápravu. V hre sú tri zaujímavé mená.

,,Chceli sme získať väčšie mená, mali sme rozrobených kvalitnejších hráčov,“ povedal Říha v úvode tohto mesiaca. Mužstvo vtedy posilnili obranca Filip Novák a útočníci Tomáš Kopecký a Igor Musatov. Nepodarilo sa však angažovať Čechov Jiřího Tlustého si Michala Birnera, o ktorých mal veľký záujem.

Pre Slovan prichádza príležitosť na doplnenie kádra v týchto dňoch. Na trhu s voľnými hráčmi sa objavili hneď traja zaujímaví hráči s bohatými skúsenosťami.

Prvým z nich je belasým dobre známy Lukáš Kašpar, ktorý žiaril v drese Slovana v minulej sezóne. Českému útočníkovi sa nevydarilo pôsobenie v Diname Moskva, kde s ním už ďalej nepočítajú. Moskovský klub rozhodnutie uvoľniť Čecha zo svojich služieb vysvetľuje jeho častými zraneniami. Kašpar stihol odohrať v tejto sezóne zatiaľ len 9 zápasov s bilanciou 1+2. Za Slovan nastúpil v minulom ročníku na 58 stretnutí s bilanciou 16 gólov a 31 asistencii (47 bodov).

Ponúka sa tiež príležitosť oslovenia Lukáša Krajíčeka z Dinama Minsk. Bieloruský klub zaradil českého obrancu na listinu nechránených hráčov a ponúka ho ostatným klubom. Krajíček je vicemajster sveta z roku 2006 a bronzový medailista z MS 2011 a 2012. Dres Minsku oblieka už šiestu sezónu. Predtým pôsobil 6 rokov v NHL, kde odohral 328 stretnutí s bilanciou 72 bodov. V KHL má bilanciu 68 bodov v 266 stretnutiach.

Tretím novým menom medzi dostupnými hráčmi je Charles Linglet, reprezentant Biloruska s kanadskými koreňmi. 34-ročné ľavé krídlo podobne ako Krajíček nepredvádza v tejto sezóne očakávané výkony a preto ho Minsk ponúka ostatným. V 23 stretnutiach nazbieral len 8 bodov za 8 asistencii. Nejde však o hráča neschopného pravidelne bodovať. Dôkazom je sezóna 2014/2015, v ktorej v 54 dueloch získal až 58 bodov. Najmä v predchádzajúcich ročníkoch patril k obávaným útočníkom schopným bodovať v takmer každom stretnutí. V Slovane by sa mohol opäť "naštartovať".

Či bratislavský klub využije príležitosť osloviť týchto hráčov sa dozvieme už čoskoro.