Main Content

Lionel Messi a Manchester City: Chystá sa historicky najdrahší prestup v dejinách?

pondelok, 21. november 2016 12:38 | Autor: Timotej Gašper

Lionel Messi a Manchester City: Chystá sa historicky najdrahší prestup v dejinách?
Lionel Messi a Manchester City: Chystá sa historicky najdrahší prestup v dejinách? | zdroj: © TASR

Lionel Messi naozaj môže Barcelonu pre pretrvávajúce naťahovačky ohľadom novej zmluvy opustiť a zamieriť na britské ostrovy, kde so s otvorenou náručou láka za neuveriteľné peniaze Pep Guardiola.

Lionel Messi prišiel do Barcelony ešte ako malý chlapec a od roku 2004 je členom prvého tímu. Za 12 rokov sa z Messiho stal útočník svetových kvalít a už päťkrát sa stal víťazom prestížnej Zlatej lopty. Viackrát než ktorýkoľvek iný hráč v histórii.

V 547 dueloch dal 472 gólov a pridal aj 219 asistencií, čo z neho robí barcelonského i svetového rekordéra. V lete 2018 sa však Leovi končí zmluva. Prvotné očakávania boli jasné, podpis novej dlhodobej spolupráce s katalánskym gigantom a odmietnutie akýchkoľvek fám o odchode z klubu.
Média však v posledných dňoch informujú, že Messi odmieta podpísať s Barcelonou novú zmluvu a plátok Mirror dokonca píše, že tak robí  kvôli anglickej Premier League.

Manchester City od leta vedie bývalý Barcelončan Pep Guardiola, ktorý má s argentínskou megahviezdou výborný vzťah. Mirror informuje, že Citiznes je ochotné ponúknuť 29-ročnému útočníkovi astronomických 500 tisíc libier týždenne, čo by z neho spravilo najlepšie plateného hráča v histórií Premier League.

Messiho kontrakt na Nou Campe končí už o necelé dva roky a buď ho Barca presvedčí k podpisu nového kontraktu, alebo pripustí jeho odchod, za ktorý môže od City inkasovať spolu až 200 miliónov eur.

Pravdepodobnejší je stále scenár Messiho zotrvania na Camp Nou. Naťahovačky s podpisom zmluvy môžu byť len stratégiou pri vyjednávaní o lepších podmienkach zmluvy. Ak by však klub a hráč naozaj nenašli cestu k zhode, ostatné tímy sú pripravené s ponukami. A Manchester City by bol v tomto boji vďaka Guardiolovi pravdepodobne favoritom.