Main Content

Ideálna zostava 16. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 21. november 2016 14:04 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 16. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 16. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Po reprezentačnej prestávke mali navrch hosťujúce tímy, výnimkou boli len súboje v Dunajskej Strede a Bratislave. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Pavel Kováč (Zlaté Moravce-Vráble) – Najstarší hráč súťaže ešte určite nepatrí do starého železa, čo potvrdil v Senici. Vlastne jeho zákroky rozhodli súboj dvoch mužstiev s najslabšou formou. Za nerozhodného stavu chytil penaltu Pirula a v druhom polčase nedovolil vyrovnať Weritonovi.   

Obrancovia

Marko Živkovič (Dunajská Streda) – Srbský pravý obranca sa zapísal do histórie dunajskostredského futbalu, keďže sa stal premiérovým strelcom na novej verzii štadióna. Živkovič využil prácu Vidu a peknou strelou rozvlnil sieť. Tým korunoval svoj dobrý výkon, keď vymazal z trávnika trenčianske krídla.

Kornel Saláta (Slovan) – Reprezentačný stopér hrá v ostatných týždňoch vo veľkej hernej pohode, čo potvrdil aj proti Ružomberku, ktorému domáci toho veľa nedovolili. Saláta nachádzal prakticky všetky lopty, ktoré s veľkým prehľadom odvracal. Nebál sa loptu ani rozohrať a herné sebavedomie z neho priam sršalo.    

Denis Vavro (Žilina) – Pod Dubňom sa z neho silou-mocou snažia urobiť druhého Škriniara, aj preto ho posielajú zahrávať pokutové kopy, ale v Myjave sa ukázalo, že to nie je najlepší nápad. No Vavro sa vykúpil, keď podľa vlastných slov životným gólom rozhodol o výhre hostí, pretože bez tejto úspešnej strely z diaľky by Žilina ťažko zlomila odpor Myjavy.

Stredopoliari

Branislav Ľupták (Dunajská Streda) – V tohtosezónnej domácej premiére hráči DAC-u prevýšili hostí z Trenčína prakticky vo všetkom. Veľmi dobre hrala stredová formácia Dunajskej Stredy na čele s Ľuptákom, ktorá hosťom toho veľa nedovolila. Odchovanec Banskej Bystrice sa dočkal odmeny v závere, keď spečatil výhru druhým gólom.

Lukáš Greššák (Trnava) – Trnavčania prišli do Prešova koncentrovaní a organizovaní, na čo Prešov nevedel reagovať. Hlavne v strede poľa získali hostia výhodu, o ktorú sa z veľkej časti postaral s prehľadom hrajúci Greššák, ktorý hral dobre oboma smermi. Navyše vykúzlil prihrávku na Jirku, ktorý strelil zlomový otvárací gól.

Michal Škvarka (Žilina) – Žilinčania s jeho veľkým prispením boli na kopaniciach silnejší na lopte, aj keď dlho im to nebolo nič platné. No nakoniec bolo, pod čo sa podpísal práve Škvarka, ktorý strelil víťazný gól. Navyše to bol on, kto šikovne vybojoval ešte v prvom polčase pokutový kop.

Michal Breznaník (Podbrezová) – Už zrejme bývalý slovenský reprezentant sa po zdravotných problémoch postupne rozohráva a ukazuje, že pre železiarov bude rozdielovým hráčom. Dôkaz sa podával v Michalovciach, kde Zemplínčanov pokoril dvomi gólmi ako cez kopirák, konkrétne prízemnými strelami na zadnú žrď.  

Seydouba Soumah (Slovan) – Guinejský reprezentant sa počas celého stretnutia pokúšal zlomiť ružomberskú obranu, až sa nakoniec dočkal. Spoluhráčov poslal niekoľkými prihrávkami do gólových príležitostí, sám sa pokúšal o streľbu, pričom na bielom bode ukázal mimoriadny pokoj a Macíkovi nedal šancu.   

Útočníci

Pavol Šafranko (Podbrezová) – Reprezentant do 21 rokov sa v druhej polovici jesene dostal do veľmi dobrej formy, čo potvrdil aj v súboji s Michalovcami. Bol to práve Šafranko, kto po Bernadinovom sklepnutí otvoril skóre, navyše neskôr sám prihral na víťazný presný zásah Breznaníka.

Robert Tambe (Trnava) – Kamerunský útočník v úvode stretnutia opečiatkoval hlavou žrď, čím poslal domácim svoju prvú vizitku, ale tí si ho nevšímali. Pri víťaznom góle hostí doslovne, keď upratal loptu bez problémov do prázdnej brány, aby v nadstavenom čase pred prázdnu bránu ešte Mikovičovi sám prihral.