Main Content

Courtois by si za každý svoj zákrok mohol kúpiť 3-izbový byt v Bratislave

utorok, 22. november 2016 12:45 | Autor: Jakub Vaverka

Courtois by si za každý svoj zákrok mohol kúpiť 3-izbový byt v Bratislave
Courtois by si za každý svoj zákrok mohol kúpiť 3-izbový byt v Bratislave | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea je na koni. The Blues vyhrali posledných šesť zápasov v Premier League a dostali sa na prvé miesto ligy. Veľkú zásluhu na tom má kouč Antonio Conte, ktorý naordinoval svojmu tímu nové rozostavenie. Ofenzívnejšie 3-4-3 má značný dopad aj na defenzívu Londýnčanov.

Rozostavenie 3-4-3 patrí medzi najflexibilnejšie vo futbale. Mužstvo bráni s troma až piatimi hráčmi, futbalisti sa predovšetkým v stredovej formácii vhodne prehusťujú a dopĺňajú. Chelsea sa v tomto systéme darí, zaknihovala šesť výhier v rade.

Čo je pozoruhodnejšie, Modrí, ktorých defenzíva bola v úvode ročníka kritizovaná, počas tejto víťaznej jazdy ani raz neinkasovali. Je to obrovské zadosťučinenie pre belgického brankára Thibauta Courtoisa. Po prehratom derby s Arsenalom (0:3) totiž štatistici vyrátali, že Belgičan má najhoršiu percentuálnu úspešnosť zákrokov v celej lige. Odvtedy však neinkasoval a razom sa stal jedným z favoritov na získanie Zlatej rukavice za najvyšší počet čistých kont v lige.

Treba však zdôrazniť, že na bránu Chelsea putuje veľmi malé množstvo striel. Portál The Sport Bible zistil, že Courtois, ktorý zarába týždenne 120 tisíc libier, čelil počas tohto ročníka iba sedemnástim strelám na jeho bránu. V posledných troch zápasoch sa dokonca dostal iba k dvom zákrokom. Trochu ironické je, že najviac práce mal počas výhry s Manchestrom United (4:0), kedy zneškodnil päť šancí súpera.

V úvode tohto tisícročia bola veľmi populárna reklama amerického textilného koncernu. Bol na nej legendárny stopér Paolo Maldini s popisom: „Brankár Talianska? Najjednoduchšia práca v Európe.“ Podobne by sa dalo opísať terajšie zamestnanie Thibauta Courtoisa v bráne The Blues.

A jeho odmena? The Sport Bible vypočítali, že Belgičan za každý svoj zákrok zarobí v prepočte zarobí 98 823 libier, čo je približne 115 tisíc eur. Za to si kúpite v Bratislave trojizbový byt, alebo postavíte pekný dom aj s pozemkom v ostatných častiach Slovenska.