Main Content

FOTO: Nový klub NHL oficiálne predstavil svoje logo a názov! (fotky vnútri)

streda, 23. november 2016 08:58 | Autor: Dávid Lech

FOTO: Nový klub NHL oficiálne predstavil svoje logo a názov! (fotky vnútri)
FOTO: Nový klub NHL oficiálne predstavil svoje logo a názov! (fotky vnútri) | zdroj: © TASR

Nový celok NHL z Las Vegas, ktorý do zámorskej profiligy vstúpi v budúcej sezóne 2017/2018, oficiálne predstavil svoj plný názov i nové logo.

Majiteľ 31. klubu NHL Bill Foley zverejnil meno a logo klubu neďaleko domovského stánku T-Mobile arény v Toshiba Plaza. Celok sa bude volať Vegas Golden Knights, teda zlatí rytieri. „Chcel som mať úspešné meno i logo a podarilo sa. Toto logo poukazuje na všetko, čomu verím,“ nechal sa počuť na oficiálnom predstavovaní loga vlastník klubu.

Oficiálne farby Vegas Golden Knights sú oceľovo sivá, zlatá, červená a čierna. Sivá reprezentuje silu a odolnosť, zlatá poukazuje na to, že Nevada je najväčším producentom zlata v USA. Červená je prevzatá z obzoru Las Vegas na oblohe a tiež neďalekých červených kaňonov. Čierna poukazuje na silu a pevnosť.



galéria z predstavenia nového loga
zobraziť celú galériu (18 fotiek)

Foley priznal, že premýšľaj aj nad názvom Nighthawks alebo Sidewinders. Zvíťazili ale rytieri. „Rytieri sú stelesnením bojovníkov. Sú tímovými hráčmi, vždy držia spolu, nikdy sa nevzdávajú Nikdy. A hokejisti sú tiež bojovníci. Vždy musia byť tímoví hráči, všetci za jedného. To sme my. To je to, čo budeme,“ cituje nhl.com odôvodenie Billa Foleya pre výber názvu pre svoj tím.

V končinách Las Vegas sa medzi ľuďmi udomácnilo vynechať prvé slovíčko z názvu mesta. Aj z tohto dôvodu tak v NHL budeme hovoriť o klube Vegas a nie Las Vegas. Nadšenie neskrýva ani prvý generálny manažér klubu George McPhee, ktorý dlhé roky v tejto funkcii pracoval vo Washingtone Capitals a výraznou mierou sa podpísal pod súčasnú skladbu tímu z hlavného mesta USA: „Je tu obrovská občianska hrdosť v tomto hokejovom klube a taktiež veľký záujem o hokej, čo znamená, že to bude skvelá cesta. Boli hladní po profesionálnom tíme a dostali ho. Konečne máme aj svoju identitu.



galéria z predstavenia nového loga
zobraziť celú galériu (18 fotiek)

Radosť z nového klubu má aj prvý muž NHL Gary Bettman: „Sme radi, že sme ako liga dostali príležitosť prijať nového, 31. člena a odštartoval tak našu druh stovku existencie. Majú výborného majiteľa, krásnu arénu a mnoho entuziazmu, ktorý sme mali možnosť vidieť aj dnes.

Nový celok NHL vybuduje svoj kompletný tím 17. júna 2017, keď si prostredníctvom expanzného draftu vyberie z každého klubu jedného hokejistu a svoj konečný výber predloží lige 20. júna. O deň neskôr bude po schválení súpiska Vegas Golden Knights oficiálne predstavená verejnosti.