Main Content

Antonio Conte rypol do Mourinha. Dôvodom je Victor Moses

streda, 23. november 2016 12:14 | Autor: Jakub Vaverka

Antonio Conte rypol do Mourinha. Dôvodom je Victor Moses
Antonio Conte rypol do Mourinha. Dôvodom je Victor Moses | zdroj: © TASR

Taliansky kormidelník Chelsea Antonio Conte nezvykne komentovať prácu svojich trénerských kolegov, pretože sa nerád púšťa do slovných prestreliek. V aktuálnom rozhovore však nepriamo skritizoval Josého Mourinha, kouča konkurenčného Manchestru United. Dôvodom je Nigérijčan Victor Moses.

Londýnska Chelsea je na čele Premier League, o bod pred Liverpoolom. Modrým pomohla zmena rozostavenia. Prečítané 4-2-3-1 vymenili za 3-4-3. Systém, ktorý svojmu tímu naordinoval Antonio Conte, je v Anglicku novinkou. Dokonalo to vidieť v súťažných zápasoch, na Chelsea zatiaľ nikto nevyzrel. Výsledkom je šesť zápasov, zisk plného počtu bodov a nula inkasovaných gólov.

Contemu sa podarilo do formy vrátiť kritizovaného belgického reprezentanta Edena Hazarda, ožil aj srbský stredopoliar Nemanja Matič a skvelo sa prezentuje Diego Costa. Španiel je po 12 kolách s 10 gólmi najlepším strelcom ligy. Sebaistotu získava aj gólman Courtois, ktorý si udržal v prvých dvanástich zápasoch sedemkrát čisté konto. Conte vidí potenciál aj v hráčoch, ktorým jeho predchodcovia neverili.

Dôkazom je nigérijský krídelník Victor Moses. Ten sa za éry Josého Mourinha nedokázal dostať nielen do zostavy The Blues, ale nefiguroval ani v prvom tíme. Bol posielaný na hosťovania. Taliansky kormidelník Chelsea si kvôli londýnskemu číslo 15 nepriamo rypol do svojho portugalského predchodcu. „Videl som Mosesov potenciál už počas prvých dní v letnom tréningovom kempe. Má obrovské kvality: techniku, fyzickú silu, schopnosť pokryť 70 metrov ihriska,“ začal Conte v rozhovore.

„Zdá sa mi nemožné, že bol niekto ako on doteraz podceňovaný a prehliadaný,“ prehlásil niekdajší kouč Juventusu pre denník Gazzetta dello Sport. Je otázne, ako slová Conteho zoberie José Mourinho, ale vzhľadom na svoju povahu je dosť reálne, že pripraví Talianovi štipľavú odpoveď.