Main Content

Slovensko opäť stúpne v rebríčku FIFA, väčšina našich rivalov je až za nami

streda, 23. november 2016 11:12 | Autor: Filip Chudý

Slovensko opäť stúpne v rebríčku FIFA, väčšina našich rivalov je až za nami
Slovensko opäť stúpne v rebríčku FIFA, väčšina našich rivalov je až za nami | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia si po dvoch novembrových zápasoch polepší v rebríčku FIFA. Ak by o postupe rozhodoval ten, sme na svetovom šampionáte.

Po tom, ako si slovenská futbalová reprezentácia polepšila v októbrovom vydaní rebríčka FIFA o dve priečky, si podľa najnovších prepočtov opäť polepší aj v novembrovom vydaní, teda minimálne čo sa týka poradia. Zverenci Jána Kozáka by mali vďaka kvalifikačnému víťazstvu 4:0 nad Litvou a bezgólovej remíze v príprave s Rakúskom poskočiť o jednu priečku vyššie, čiže na 25. miesto svetového rebríčka.

Smerom nahor by sme mali ísť, hoci oproti októbru si pohoršíme o tri body, pričom na našom konte by malo byť po novom 837 bodov. V poradí sa dostaneme oproti minulému vydaniu pred Maďarsko a USA, no predbehne nás Írsko. Lídrom poradia by mala zostať Argentína, no za ňou už bude Brazília a Nemecko až tretie.

Náš najväčší kvalifikačný súper Anglicko klesne podľa prepočtov na 13. miesto. Slovinsko sa bude spolu s Nigériou a Burkinou Faso nachádzať na 50. priečke. Škóti by sa mali prepadnúť na 67., Litovčania na 105. a Malťania na 182. miesto. Pre zaujímavosť ešte poradie našich susedov: 15. Poľsko, 26. Maďarsko, 29. Ukrajina, 31. Rakúsko a 43. Česko.