Main Content

Lionel Messi ide po Ronaldovom rekorde. Prekoná ho?

štvrtok, 24. november 2016 17:32 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi ide po Ronaldovom rekorde. Prekoná ho?
Lionel Messi ide po Ronaldovom rekorde. Prekoná ho? | zdroj: © TASR

Argentínsky útočník Lionel Messi včera opäť potvrdil, že patrí k svetovej extratriede. Barcelona vyhrala na pôde Celticu Glasgow 2:0 a zaistila si prvé miesto v tabuľke pred Manchestrom City, Monchengladbachom a zeleno- bielymi. Messi, ktorý bol s dvoma presnými zásahmi hviezdou večera, siaha na ďalší rekord.

Pred štyrmi rokmi Barcelona v rámci skupinovej fázy prehrala v Celtic Parku šokujúco 1:2. Katolíci vtedy mali iba 11% z držania lopty, no aj tak dokázali vtedajšieho obhajcu trofeje zdolať. O štyri roky neskôr Barca nenechala nič na náhodu a škótskeho šampióna porazila bez väčších problémov 2:0.

Vo veľkom na seba upozornila katalánska hviezda s číslom 10. Messi najprv skóroval z ťažkej pozície po výbornej prihrávke Neymara, následne zvýšil skóre z pokutového kopu po faule na Suareza.  Do štatistík sa Leo mohol zapísať aj asistenciou, no El Pistolero napálil tyč.

Barcelona vyhrala, nechala zabudnúť na remízu s Malagou (0:0) a zaistila si prvé miesto v skupine. Pre Lionela Messiho išlo o ôsmy a deviaty gól v tohtoročnej skupinovej fáze Ligy majstrov. Portál The Sport Bible uvádza, že hráč s prezývkou „La Pulga“ potreboval na skórovanie 9 gólov iba desať striel na bránu.

Navyše, rodák z mesta Rosario môže zlomiť rekord svojho najväčšieho roka Cristiana Ronalda. Rekordným počtom gólov jedného hráča v skupinovej fáze Champions League je 11 presných zásahov. Tento primát drží práve portugalský virtuóz. Messi tak musí v poslednom kole skupiny proti Monchengladbachu skórovať minimálne dvakrát, aby Ronalda aspoň vyrovnal. Reálne to rozhodne je. Aj v tejto sezóne sa totiž potvrdzuje, že keď je LM10 zdravý, súperi ho dokážu zastaviť iba s veľkými problémami.