Main Content

Arsenal a PSG pripomenuli kurióznu štatistiku

štvrtok, 24. november 2016 17:34 | Autor: Jakub Vaverka

Arsenal a PSG pripomenuli kurióznu štatistiku
Arsenal a PSG pripomenuli kurióznu štatistiku | zdroj: © TASR

Včerajší duel Arsenalu s Parížom Saint- Germain bol označovaný ako šláger stredajšieho programu Champions League. Právom. V Londýne sa stretli dva európske veľkokluby, ktorých herné štýly divákov bavia. Tí napokon videli deľbu bodov a štyri góly. Práve presné zásahy sa však stali po zápase témou na diskusiu.

Skóre zápasu otvoril hosťujúci kanonier Edinson Cavani, no v nadstavenom čase prvého polčasu vyrovnal z pokutového kopu Francúz Olivier Giroud. V druhom polčase sa Arsenal dostal do vedenia po neuveriteľnej trme- vrme a vlastnom góle, ktorý bol nakoniec priznaný Talianovi Verrattimu. Celkovo aj na vlastné góly však vyrovnal domáci Alex Iwobi, ktorý pomýlil svojho gólmana Ospinu.

V zápase padli dva vlastné góly, ktoré sa zaradili medzi kuriózne. To je sám o sebe pomerne zaujímavý fakt, avšak portál The Sport Bible odvolávajúci sa štatistiky Opta zašiel ešte ďalej. Duel víťaza FA Cupu z roku 2015 a štvrťfinalistu minulého ročníka Champions League totiž priniesol viac presných zásahov ako striel na bránu.

Arsenal ma na bránu súpera vystreliť raz, PSG na svätyňu domácich len dvakrát. Naposledy sa niečo podobné v Lige majstrov stalo pred siedmimi rokmi. Písal sa október 2009 keď škótsky celok Rangers Glasgow na domácej pôde podľahol rumunskému tímu Unirea Urziceni. Jediný gól Rangers vsietil hráč rumunského tímu Ricardo Gomes. Unirei k výhre pomohli dva „vlastence“ Škótov. Do nesprávnej bránky mierili Lafferty a McCulloch.