Main Content

Ďalšia trénerská zmena vo Fortuna lige, na Záhorí reagovali na neúspechy

piatok, 25. november 2016 14:56 | Autor: Filip Chudý

Ďalšia trénerská zmena vo Fortuna lige, na Záhorí reagovali na neúspechy
Ďalšia trénerská zmena vo Fortuna lige, na Záhorí reagovali na neúspechy | zdroj: fksenica.eu

V našej najvyššej súťaži sa udiala ďalšia trénerská zmena, už druhýkrát za Záhorí. Aj keď v tomto prípade sa oficiálne na pozícii hlavného trénera nič nezmenilo...

Vo futbalovej Fortuna lige sa udiala ďalšia trénerská zmena a druhýkrát sa týka v priebehu tejto sezóny FK Senica, aj keď táto oficiálne zaznamenaná nebude. „Môžeme potvrdiť informácie, že vedenie klubu sa rozhodlo po vzájomnej dohode ukončiť spoluprácu s Vojtechom Žitným. Vo zvyšných troch kolách jesennej časti povedie A-mužstvo FK Senica Miroslav Mentel s Michalom Ščasným,“ znie stanovisko klubu na fksenica.eu.

Senica menila trénera už po prvom kole, keď po prehre so Slovanom vtedy skončil len v lete vymenovaný Čech Aleš Čvančara. Na jeho miesto sa oficiálne posunul dovtedajší asistent a tréner brankárov Miroslav Mentel, ktorý má najvyššiu trénerskú licenciu. No podľa zákulisných informácií mal veľké slovo Vojtech Žitný, ktorý prišiel po Čvančarovom odchode a oficiálne bol asistent trénera.

Hlavným trénerom byť nemohol, keďže nemá potrebnú licenciu, pričom SFZ pred touto sezónou sprísnil pravidlá, podľa ktorých sa nemôžu robiť zákulisné ťahy ako predtým, že trénera bez potrebnej licencie zakrýval niekto iný svojou licenciou, pričom kluby to ani netajili. Ak by sa tak dialo teraz, trénerská licencia môže byť odobraná.

Senica nevyhrala 11 ligových zápasov za sebou, naposledy sa z troch bodov tešila 13. augusta, navyše vypadla so Slovnaft cup-u s treťoligovými Veľkými Ludincami. Túto nelichotivú bilanciu si teda z realizačného tímu odniesol Vojtech Žitný, oficiálne len asistent trénera. Miroslav Mentel vo funkcii zostáva.