Main Content

Premier League: Ancelotti priznal, že Chelsea darovala ManU výhodu

pondelok, 22. marec 2010 13:07 | Autor: TASR

Premier League: Ancelotti priznal, že Chelsea darovala ManU výhodu
Premier League: Ancelotti priznal, že Chelsea darovala ManU výhodu | zdroj: SITA

Hlavný tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Carlo Ancelotti vyhlásil, že jeho zverenci darovali nezvládnutým víkendovým duelom s Blackburnom Rovers (1:1) miernu výhodu Manchestru United v boji o ligový titul.

"Červení diabli", ktorí v nedeľňajšom šlágri 31. kola Premier League 2009/2010 zdolali FC Liverpool 2:1, majú momentálne pred treťou Chelsea na čele tabuľky štvorbodový náskok, aj keď "The Blues" majú ešte jeden zápas k dobru. Druhý je aktuálne Arsenal Londýn s dvoma bodmi menej ako ManU pri rovnakom počte odohraných stretnutí.

V Ewood Parku síce otvoril skóre hosťujúci kanonier Didier Drogba, potom však dokázal vyrovnať na 1:1 El-Hadji Diouf a ďalší gól už diváci nevideli. Futbalisti Chelsea si nevylepšili náladu po minulotýždňovom vypadnutí z Ligy majstrov s Interom Miláno a najnovšie si skomplikovali aj boj o anglický ligový primát.

"Začali sme dobre a dali sme aj pekný gól. Mali sme tiež ďalšie šance, no nedokázali sme skórovať aj druhýkrát a v druhom polčase sme si to celé skomplikovali. Som veľmi sklamaný, pretože sme stratili dva dôležité body," vyhlásil taliansky tréner Chelsea Carlo Ancelotti a pokračoval: "Neviem, či hráči ešte v podvedomí mysleli na nezvládnutý duel s Interom Miláno. Snažili sme sa na to zabudnúť a vyhrať aspoň v lige, no nebolo to jednoduché. Teraz to budeme mať v závere ligy náročnejšie, aby sme sa tešili z titulu, no určite nie nemožné. Darovali sme ManU výhodu, ale rozhodne sa ešte nevzdávame."