Main Content

Chárovi kontrolujú čas na ľade. Chce hrať viac

sobota, 26. november 2016 13:06 | Autor: Dávid Lech

Chárovi kontrolujú čas na ľade. Chce hrať viac
Chárovi kontrolujú čas na ľade. Chce hrať viac | zdroj: © TASR

Zdeno Chára ani s pribúdajúcim vekom nestráca chuť do hokeja. Na ľade trávi množstvo času, no po novom prekvapil vyjadrením, že by chcel hrať ešte viac.

Zdeno Chára bol v lete hokejovou verejnosťou v zámorí odpisovaný. Mnohí odborníci kritizovali vedenie Bostonu Bruins za ich neschopnosti priviesť posilu do obrany, pretože 39-ročný Slovák vraj už nie je schopný plnohodnotne hrať na pozícii obrancu č. 1. Opak je ale pravdou.

Najvyšší muž histórie NHL sa radí medzi opory Bostonu aj v tejto sezóne. Občas sa síce nevyhne zaváhaniu či drobnej chybe, no vzhľadom k jeho veku predvádza hru nad očakávania. Potvrdzujú to aj štatistiky. Na ľade trávi priemerne 22 minút a 41 sekúnd za zápas, čo je vzhľadom k jeho veku úctyhodné číslo.

Rodák z Trenčína ale v rozhovore pre nhl.cz šokoval svojím vyjadrením: „Chcel by som hrať ešte viac. Škoda, ale minúty na ľade sa mi snažia nejak kontrolovať. Cítim sa ale veľmi dobre, každé leto pracujem na tom, aby som bol v čo najlepšej kondícii, aby som mohol hrať čo najviac a mohol som tak tráviť čo najviac času na ľade. Strašne ma to baví, mám veľkú vášeň pre hokej a veľmi rád súťažím,“ s úsmevom na tvári sa slovenský obor vyjadril k svojmu ice-timeu, ktorý v minulosti atakoval 30-minútové hodnoty.

Kouč Claude Julien sa  snaží Chárovi kontrolovať čas na ľade, aby mohol svoju kvalitnú hru predvádzať celú sezónu, vrátane play-off. Po jeho boku v novom ročníku postavil mladíka Brandona Carla, s ktorým Slovák vytvoril spoľahlivý obranný pár. Carlo sa radí medzi najpríjemnejšie prekvapenia tejto sezóny a pochválil ho aj jeho najlepší učiteľ: „Je s ním veľmi dobrá spolupráca, je pravdou, že je veľmi mladý hráč, no hrá vynikajúco, v tejto lige bude veľmi dobrým hráčom. Na jeho veľkosť vynikajúco korčuľuje, nebojí sa pýtať si puk. Som rád, že takto pracuje,“ pochvaľoval si spoluprácu s 20-ročným bekom skúsený matador.

Chára v tejto sezóne odohral 19 zápasov s bilanciou 1+5. Posledné dve stretnutia svojho tímu s Ottawou Senators a Calgary Flames ale vynechal kvôli bližšie nešpecifikovanému problému v dolnej časti tela.