Main Content

Podľa počítačovej simulácie na MS 2018 nepostúpime, veľa nám nechýba

sobota, 26. november 2016 13:17 | Autor: Filip Chudý

Podľa počítačovej simulácie na MS 2018 nepostúpime, veľa nám nechýba
Podľa počítačovej simulácie na MS 2018 nepostúpime, veľa nám nechýba | zdroj: © TASR

Kvalifikácia na MS 2018 sa síce uzavrie až o rok, ale už sa robia odhady účastníkov. Slovensko vraj do Ruska nepostúpi. No podľa počítača nie sme od postupu zároveň ďaleko.

Boje o svetový šampionát 2018 v Rusku sa pre tento rok skončili. A hoci zoznam 31 postupujúcich bude známy až v budúcom roku, už teraz sú karty rozdané. Podľa nich sa robia možné odhady účastníkov najvýznamnejšieho turnaja na planéte. Stránka Football rankings vykonala odhad účastníkov na základe počítačovej simulácie, do ktorej zahrnula aktuálne ELO hodnotenie, ktoré vzniká na základe všetkých medzištátnych zápasov.

Ak by mala byť počítačová simulácia správna, toto bude spolu s Ruskom menoslov účastníkov MS 2018:

AFC: Irán, Kórejská republika, Japonsko, Austrália
CAF: Egypt, Nigéria, Pobrežie Slonoviny, DR Kongo, JAR
CONCACAF: Mexiko, Kostarika, Panama, USA
CONMEBOL: Brazília, Uruguaj, Čile, Argentína, Kolumbia
UEFA: Nemecko, Anglicko, Francúzsko, Belgicko, Španielsko, Poľsko, Švajčiarsko, Taliansko, Chorvátsko, Írsko, Portugalsko, Holandsko, Island

Oproti októbrovej analýze sa zmenili len dva tímy, oba v Afrike. Po novom podľa počítača nepostúpi Senegal a Tunisko, ale DR Kongo a JAR.

Po novembrových zápasoch dáva počítačová simulácia najväčšie šance už Brazílii (99,93 %), Nemecko kleslo na druhé miesto (99,78 %), tretie je po novom Mexiko (98,93 %). Veľmi nás neteší, že náš kvalifikačný súper Anglicko podľa počítačovej simulácie postúpi na 96,6 %, čo je piata priečka, pred ním je ešte Kostarika (97,37 %).

Slovensko má v tejto chvíli postupovú šancu vyčíslenú na 17,7 %, ale naše šance stúpli, veď pred mesiacom boli na úrovni 17,15 %. No zas až tak veľmi nezaostávame, pretože Island, ktorý by mal byť v tejto chvíli ako posledný postupujúci z Európy, má postupovú šancu 31,75 %. Za ním sú tesne Srbsko s Bosnou a Hercegovinou, pričom my sme piaty pod postupovou čiarou v rámci UEFA, pred nami je ešte Ukrajina a Turecko.