Main Content

Čech Hudler trpí záhadnou chorobou. Nik nevie prísť na to, aké ochorenie ho sužuje

sobota, 26. november 2016 19:05 | Autor: Dávid Lech

Čech Hudler trpí záhadnou chorobou. Nik nevie prísť na to, aké ochorenie ho sužuje
Čech Hudler trpí záhadnou chorobou. Nik nevie prísť na to, aké ochorenie ho sužuje | zdroj: © TASR

Po vydarenej sezóne sa upísal Dallasu Stars, kde sa mal zaradiť medzi ťahúňov ofenzívy texaského celku. Do hry ale vstúpila záhadná choroba, ktorá českému hokejistovi skrížila plány. Po nekonečnej rade vyšetrení navyše lekári stále nedokážu určiť diagnózu šikovného útočníka.

Jiří Hudler vlani opustil organizáciu Calgary Flames, kde patril medzi ťahúňov ofenzívy a posilnil Floridu Panthers. V americkom klube sa ale dlho neohrial a po sezóne sa rozhodol podpísať kontrakt s ambicióznym tímom z Dallasu Stars. Texaský klub sa radí medzi „čierne kone“ Západnej konferencie a práve český útočník mal pomôcť pozdvihnúť už tak kvalitnú ofenzívu „hviezd.“

Svoje schopnosti ale zatiaľ 32-ročný krídelník v Texase predviesť nemohol. V novej sezóne odohral len 4 stretnutia, v ktorých sa do štatistík nezapísal. Dôvodom je záhadná choroba, ktorá Hudlerovi strpčuje život. Po dvoch stretnutiach ho klub zaradil na listinu zranených hráčov kvôli viróze. Lenže jeho liečba sa neočakávane predĺžila na dva týždne.

Jeho choroba je úplnou záhadou. Netrénuje s nami, nekorčuľuje, stále sa necíti dobre.“ cituje slová kouča Lindyho Ruffa stránka sport.cz. Rodákovi z Olomouca lekári nedokážu určiť presnú diagnózu. „Absolvoval veľké množstvo najrôznejších testov a ďalšie ešte budú nasledovať, aby sme prišli na to, čo mu vlastne je,“ vysvetľoval renomovaný lodivod Stars.

Hráčov zástupca Pavel Maršoun situáciu upresnil: „Jirko skutočne podstúpil radu vyšetrení, tie ale nič neukázali. Teraz čakáme na výsledky ďalších laboratórnych testov, čoskoro by sme snáď mali byť múdrejší.“ Hudler stále nevie, čo ho trápi, čo je pochopiteľne skľúčujúce. Naposledy sa hovorilo o lymskej borelióze, ktorú prenášajú kliešte.

Po zhruba dvoch týždňoch sa situácia ustálila a Hudler sa pokúsil znovu nastúpiť. Fyzicky ale zápas vôbec nezvládol. Aktualizované informácie podal Maršoun stránke hokej.idnes.cz. Správy sú už pozitívnejšie, no hokejista musí byť stále opatrný. „Jirka určite pociťuje pokrok, ale pokiaľ to nebude stopercentné, tak do zápasov rozhodne nepôjde. V Dallase sa mu veľa venujú, snáď je to na dobrej ceste,“ upokojuje fanúšikov a hokejovú verejnosť. Pravdou ale ostáva, že český hráč drvivú väčšinu času musel preležať v posteli, čo sa odrazilo aj na jeho kondícii. Zameškané obdobie bez hokeja si tak vyžiada svoju daň – predpokladá sa, že mimo hru bude ešte niekoľko týždňov.