Main Content

Veľký talent Puljujärvi sa abnormálne prežiera, sťažuje sa tréner (+VIDEO)

nedeľa, 27. november 2016 12:21 | Autor: Dávid Lech

Veľký talent Puljujärvi sa abnormálne prežiera, sťažuje sa tréner (+VIDEO)
Veľký talent Puljujärvi sa abnormálne prežiera, sťažuje sa tréner (+VIDEO) | zdroj: © TASR

Tréner Todd McLellan neverí vlastným očiam. Jeden z najväčších talentov Edmontonu Oilers sa podľa neho abnormálne prežiera.

Celková štvorka tohtoročného draftu Jesse Puljujärvi bol podľa mnohých odborníkov pripravený naskočiť okamžite do NHL. Vlani získal vo fínskej Liige bronzovú medailu s tímom Kärpätu a azda najviac žiaril na medzinárodnej scéne. Vo svojej vekovej kategórii doslova dominoval.  Na prelome kalendárneho roku sa stal najproduktívnejším hráčom juniorských MS, získal zlatú medailu a o tri mesiace neskôr zažiaril na svetovom šampionáte do 18 rokov. Kvôli play-off v rodnej krajine nestihol ich začiatok, no v 4 dueloch pozbieral 7 kanadských bodov a vo finálovom zápase zostrelil rivala zo Švédska hetrikom, čím „Suomi“ pomohol k vysokej výhre v pomere 6:1.

Prechod do najlepšej hokejovej ligy sveta ale nie je taký jednoduchý. Predovšetkým v úvodných zápasoch mal Puljujärvi problém s adaptáciou. Časom sa ale prepracoval do elitnej formácie a v súčasnosti je stabilných členom jedného z prvých dvoch útokov Edmontonu Oilers. Tréner Todd McLellan na neho ale v rozhovore pre fínsku stránku suomikiekko.com prezradil jednu perličku, na prvý pohľad nie príliš lichotivú.

Nikdy som nevidel mladíka, ktorý by toho zjedol toľko, čo on. On do seba doslova hádže jedlo. Niekto sa opýta ‚Ako sa darí Jesse?‘ a on len dvihne hlavu nad tanierom, povie ‚fajn‘ a pokračuje v dychtivom jedení. A to boli len raňajky. Potom keď sa vrátim, už si dáva nejakú maličkosť,“ „bonzoval“ McLellan a vzápätí pokračoval: „Ešte ani nedočíta menu a už ukazuje ‚dvakrát z tohto‘ a ‚jedno toto.‘ A ak niekam ide, vezme so sebou hromadu desiaty. Je ako malý chlapec,“ sťažoval sa.

Reakcia trénera Edmontonu Oilers na seba dlho nenechala čakať a internet zaplavili viaceré vtipné narážky fanúšikov na apetít fínskeho stále len 18-ročného mladíka. Azda najviac veľavravný je náhodný záber zachytený kamerami pri rozhovore Puljujärviho spoluhráča, v ktorého pozadí sa šikovný stavaný krídelník „napcháva“ kúskami pizze. Aj vďaka tomuto videu mu po novom prischla prezývka „Pizzajarvi.“