Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (27.11.)

nedeľa, 27. november 2016 09:23 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (27.11.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (27.11.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Skvelú sériu 31 zápasov bez prehry ťahá Biely balet a nemá ďaleko od vyrovnania klubového rekordu. Ten drží zostava zo sezóny 1988/89 s 34 duelmi. K prekonaniu budú Madričania potrebovať zvládnuť vonku Barcelonu aj domáci zápas s Dortmundom. (ESPN)

REAL MADRID: Výhre 2:1 nad Gijónom gólom pomohol aj Cristiano Ronaldo a šlo o jeho 50. gól v tomto kalendárnom roku. Túto hranicu tak zlomil šiesty rok po sebe. (The Sun)

BARCELONA: Stretnutie s Realom Madrid je na programe už budúci týždeň, ale Katalánci nad šetrením hráčov neuvažujú. Dnes hrajú v San Sebastiáne a potrebu troch bodov dokumentuje napríklad Neymar, ktorý je v kartovom ohrození. (sport-english.com)

ATLÉTICO MADRID: Dobré výsledky v lige, v Copa del Rey aj v Lige majstrov nútia Diega Simeoneho zrovnať si priority. „Som ochotný obetovať pohár v prospech ligy. Chceme uspieť v La Lige a nechať za sebou Real aj Barcelonu.“ povedal argentínsky lodivod. (Goal.com)

VALENCIA: Nespokojnosť fanúšikov z Mestally sa stupňuje. Prehra v Seville 1:2 znamená, že tím nevyhral už päť zápasov v rade a z posledných siedmich vystúpení sa tešil len raz. V tabuľke to znamená nelichotivé 16. miesto. (AS.com)

EIBAR: Hon za pohárovými priečkami pokračuje. Baskovia zdolali Betis gólmi Pedra Leóna, Sergiho Enricha a Kikeho 3:1. Na Atlético Madrid tak strácajú len bod, zatiaľ čo na Villarreal a Real Sociedad dva. Všetky tri celky však majú v 13. kole ešte zápas k dobru. (sport.es)

LEGANÉS: Striedanie brankára musel včera zrealizovať coach Lega. Jon Andre Serantes si zranil členok a miesto svojmu náhradníkovi prepustil už po polhodine hry proti Espanyolu (0:3). (mundodeportivo.com)