Main Content

Ideálna zostava 17. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 28. november 2016 14:17 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 17. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 17. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Vo víkendovom kole si Žilina upevnila majstrovský krok a tiež nastala zmena na konci tabuľky. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Miloš Volešák (Žilina) – Proti Slovanu sa zapotil, pretože lopta pred jeho bránou lietala ako už dávno nie. Bol neustále koncentrovaný, aj preto si s nebezpečnými centrami poradil. Prekonal ho len Priskin tečovanou strelou, ale jeho ďalšiu nebezpečne tečované zakončenie vyrazil, podobne, ako ďalšie strelecké pokusy.

Obrancovia

Martin Boszorád (Zlaté Moravce-Vráble) – Z pozície pravého obrancu nielenže nemal veľké problémy smerom dozadu, ale hlavne podkuroval svojimi výpadmi hosťujúcim hráčom. Nebál sa si nabehnúť až na samý hrot útoku, za čo bol odmenený, keď na jeden gól prihral a ďalší zas dal.

Martin Králik (Žilina) – Ako priznal aj žilinský tréner, jeho obrana už dávno nebola tak preverená, ako proti Slovanu, pričom možno povedať že obstála. Domáci obrancovia s vypätím všetkých síl odvracali útoky belasých, neraz sa dokonca vrhali do striel a zblokovali pokusy hostí, v čom vynikol aj Králik.

Milan Kvocera (Trenčín) – Životný zápas, minimálne doteraz, odohral tento 18-ročný krídelník. V prvom polčase sa dobrou akciou popri čiare uvoľnil a presne nacentroval na gól Paurovi. Ale jeho vrchol prišiel v druhom dejstve, keď už z pozície krajného obrancu prešiel od polovice ihriska okolo piatich domácich hráčov a nezadržateľne skóroval, čím napravil aj svoje chyby.

Stredopoliari

Martin Chrien (Ružomberok) – Proti Trenčínu si spomenul na začiatok sezóny, keď mu to strelecky išlo. Už v úvode bol presne tam, kde mal byť a otvoril skóre stretnutia, ktoré neskôr tiež uzavrel, aj keď sám asi nerátal, že medzitým padnú štyri presné zásahy. Druhý gól nielenže strelil, ale ho krídelnou akciou aj vypracoval.

Emir Halilovič (Trnava) – Hlavne vďaka streleckej produkcii tohto Bosniaka Trnavčania nemali proti Myjave veľké problémy získať tri body. Dvomi krásnymi strelami sa postaral o náskok už v prvom polčase, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. Najprv sa presadil z priameho kopu pravačkou, neskôr z hry ľavačkou.

Pablo Podio (Podbrezová) – Argentínsky tvorca hry železiarov zrežíroval ďalšie víťazstvo pre Podbrezovú. Tá tentoraz s jeho veľkým pričinením nedala šancu Senici a počas celého duelu dominovala. Podio bol takmer v každej akcií domácich a odmenou za výkon mu bol víťazný gól z pokutového kopu.

Jakub Paur (Trenčín) – Hráči AS chceli potvrdiť dobrú bilanciu zo vzájomných strnutí proti Liptákom, ale podarilo sa im to len čiastočne, keďže opäť s nimi neprehrali, ale ani nevyhrali, čo by pri troch strelených góloch vonku mali. O dva z nich sa postaral práve Paur, pričom hlavne druhý stál za to.

Útočníci

Peter Orávik (Zlaté Moravce-Vráble) – Ako správny kapitán potiahol v dôležitom záchranárskom stretnutí svoje mužstvo k trom bodom. Najprv s prehľadom otvoril skóre z pokutového kopu a neskôr nádeje Prešova definitívne zlomil druhým gólom, vďaka čomu ViOn už nie je posledný.

Kristopher Vida (Dunajská Streda) – Tento Maďar sa najväčšou mierou zaslúžil o druhé víťazstvo DAC-u na domácej pôde v tejto sezóne. Pred prvým gólom vybojoval pokutový kop, ktorý premenil Sarr. V druhom polčase pre zmenu vybojoval pre Dunajskostredčanov presilovku, ktorú sám využil víťazným gólom.

Peter Gál-Andrezly (Ružomberok) – V divokom stretnutí s Trenčínom ho bolo vidieť. Už v úvode ponúkol gól ako na podnose Chrienovi, ktorý pred prázdnou bránou nemohol nedať. Podobne obslúžil v druhom dejstve aj Lačného, ktorému už tiež zostávalo len dokopnúť loptu do prázdnej brány.