Main Content

Virgil van Dijk na roztrhanie, chcú ho 4 anglické veľkokluby

utorok, 29. november 2016 15:40 | Autor: Timotej Gašper

Virgil van Dijk na roztrhanie, chcú ho 4 anglické veľkokluby
Virgil van Dijk na roztrhanie, chcú ho 4 anglické veľkokluby | zdroj: © TASR

Holandský obranca prežíva v drese Southamptonu skvelú sezónu a svojimi výkonmi priťahuje veľký záujem. Britský plátok Mirror informuje, že o 25-ročného stopéra sa aktuálne zaujíma až štvorica klubov z Premier League.

Odchovanec holandského Groningenu si výrazné meno urobil v Celticu Glasgow, kde hrával od roku 2013. Po dvoch sezónach v Škótsku si ho ako hlavnú posilu vyhliadol jeho krajan Ronald Koeman, ktorý až do leta 2016 viedol klub zo St.Mary´s Stadium.

Virgil van Dijk sa v Premier League rýchlo adaptoval a stal sa dôležitým článkom hry „Svätcov“. Od začiatku prebiehajúcej sezóny sa prezentuje úžasnou formou, čo samozrejme pritiahlo interes tých najväčších klubov nielen v Anglicku.

Aj keď je Virgil hráčom Southamptonu len necelých 18 mesiacov, už v januári môže opäť zmeniť pôsobisko. O jeho služby majú záujem rovno 4 kluby na čele s Manchestrom United, ktorý sa podľa Mirroru javí ako najreálnejší záujemca. Jose Mourinho vidí herný deficit svojho kádru najmä v obrane, kde plánuje priviesť skúseného a zdatného obrancu. Na zozname sa okrem van Dijka objavil napríklad aj Victor Lindelof z Benficy.

V hre sa však ocitol aj mestský rival United, Manchester City. Klub z Etihad Stadium musí často riešiť diery v defenzívne spôsobené zraneniami a 25-ročný Holanďan by bol skvelou istotou do zadných radov tímu Pepa Guardiolu.

Možnou destináciou sa môže stať aj Everton, kde od leta 2016 pôsobí vyššie spomínaný tréner Ronald Koeman. „The Toffees“ prišli o Johna Stonesa a tak hľadajú novú mladú krv do obrany. Koeman priznal, že ku koncu augusta 2016 sa Everton pokúšal podpísať Kalidou Koulibalyho, no Neapol žiadal astronomických 60 miliónov eur.

Štvrtou a zároveň najmenej pravdepodobnou možnosťou je odchod do Liverpoolu FC. Počas minulého týždňa sa v anglických médiách písalo o Kloppovom záujme o holandského obrancu, no neskôr boli tieto informácie vedením klubu označené za nepravdivé.

Virgil van Dijk má so Southamptonom zmluvu až do roku 2022 a nemá sa kam ponáhľať. Je však otázne či vedenie „Svätcov“ odolá vysokým finančným ponukám od klubov ako City alebo United, ktoré sú podľa Mirroru pripravené investovať až 50 miliónov libier.