Main Content

V Neapole trénuje ďalší Hamšík!

streda, 30. november 2016 12:05 | Autor: Filip Chudý

V Neapole trénuje ďalší Hamšík!
V Neapole trénuje ďalší Hamšík! | zdroj: © TASR

V týchto dňoch je na testoch v Neapole mladý slovenský futbalista Raymundo Hamšík, Marekov bratranec. Napodobní cestu slávneho Slováka?

Slovenský futbal môže mať v SSC Neapol čoskoro dvojnásobné zastúpenie, pričom opäť byť išlo o Hamšíka. Kapitán tohto talianskeho klubu Marek Hamšík má bratranca Raymunda, ktorý sa tiež vybral na futbalovú dráhu. To neuniklo pozornosti ani klubu spod Vezuvu, ktorý ho aktuálne testuje.

Raymundo Hamšík má 18 rokov a pred dvomi mesiacmi prestúpil do českého klubu MFK Frýdek-Místek, kde hráva v doraste, no už bol aj na lavičke prvého tímu. Zaujímavé je to, že podobne ako najväčšia slovenská futbalová hviezda súčasnosti robil prvé futbalové kroky v Jupie Podlavice, odkiaľ nedávno hosťoval v Slovane, kde svoju seniorskú kariéru odštartoval práve Marek Hamšík.

Neapol tak môže byť tretím spoločným klubom v ich futbalovom životopise. „Raymundovi sa naskytla šanca vyskúšať si krátkodobý kemp v Neapole, za čo sme veľmi radi a budeme mu držať palce, nech sa tam ukáže v čo najlepšom svetle,“ povedal pre klubový web slovenský tréner Frýdku-Místku Miroslav Nemec s tým, že Raymundo Hamšík by mal nielen trénovať pod Vezuvom, ale aj odohrať jeden prípravný zápas.