Main Content

Nová hviezda Liverpoolu sa volá Ben Woodburn. Klopp ho chce ''skrývať''

streda, 30. november 2016 13:36 | Autor: Squashmaster

Nová hviezda Liverpoolu sa volá Ben Woodburn. Klopp ho chce ''skrývať''
Nová hviezda Liverpoolu sa volá Ben Woodburn. Klopp ho chce ''skrývať'' | zdroj: © TASR

Vo štvrťfinále ligového pohára v Anglicku sa stretli FC Liverpool a Leeds United, ktorý zažil svoje hviezdne časy ešte v minulom storočí. Na slávnom Anfield Road sa prekvapenie nekonalo, zverenci Jürgena Kloppa vyhrali 2:0. Udalosťou dňa však bol gól Bena Woodburna v 81.minúte, len 14 minút po tom, čo nastúpil do zápasu.

Ben vsietil svoj prvý gól v drese áčkového Liverpoolu ako 17 ročný (a 45 dní), čím sa stal najmladším strelcom v histórii klubu. Prekonal jednu z najväčších ikon The Reds Michaela Owena (17 rokov a 143 dní), ktorý mu k tomuto veľkému úspechu aj pogratuloval na twitteri. ,,Ďalší rekord, ktorý mi bol zobratý!!!" napísal Owen s nádychom vtipu. 

Na pozápasovej tlačovej konferencii sa novému hrdinovi tímu venoval aj tréner Klopp: "Mojou najdôležitejšou úlohou je tomuto chlapcovi pomôcť v tom, aby zo seba dostal maximum. Veľmi sa z neho teším. V každom prípade ho musíme držať od žiari reflektorov tak dlho, ako to bude možné."

Woodburn nepozná iný klub ako Liverpool, pretože v červenom je od svojich šiestich rokov. Pravidelne hráva za výber do 18 rokov, ale v tejto sezóne ho fanúšikovia často vidie aj v tíme do 23 rokov, kde v desiatich zápasoch strelil 5 gólov a pripísal si aj rovnaký počet prihrávok.

Paradoxom je, že Woodburn síce je kapitánom waleskej reprezentácie do 17 rokov, ale zároveň má aj britské občianstvo. Zatiaľ čo klubovo je zdá sa pevne rozhodnutý, pokiaľ ide o reprezentačný dres, tam ešte finálne rozhodnutie nepadlo.