Main Content

Škandál v Chelsea: Sexuálne obťažovanie a vyplatenie obete

piatok, 2. december 2016 10:24 | Autor: Jakub Vaverka

Škandál v Chelsea: Sexuálne obťažovanie a vyplatenie obete
Škandál v Chelsea: Sexuálne obťažovanie a vyplatenie obete | zdroj: © TASR

Britská tlač rieši škandál, ktorý unikol z kuchyne londýnskej Chelsea. V klube aktuálneho lídra Premier League sa hovorí o sexuálnom obťažovaní. Tím zo Stamford Bridge na vzniknutú situáciu už aj reagoval.

Denník The Telegraph zverejnil príbeh, podľa ktorého vedenie Chelsea zaplatilo nemalú čiastku hráčovi mládežníckeho tímu, ktorý prišiel s obvineniami o sexuálnom obťažovaní bývalého šéfa skautingu Eddieho Heatha.

Podľa britského periodika Eddie Heath, ktorý bol šéfom skautingu The Blues viac ako dekádu, sexuálne obťažoval člena akadémie v roku 1970. Obeť obťažovania mala byť vyplatená v roku 1973, jednalo sa o "nemalú čiastku", ktorej výška však zverejnená nebola.

Zdroj anglickému denníku povedal, ako to prebiehalo. „Obťažovaný chlapec povedal, že tam bolo viacej obetí, ale prípad nikdy medializovaný nebol. Bolo tam naozaj vážne obťažovanie.“ Vyplatenie obete taktiež znamenalo, že rodina ani právnici poškodeného nebudú o celej veci hovoriť. Telegraph taktiež tvrdí, že keby chlapec prehovoril do médií, peniaze by mu boli odobraté.

K celej veci sa vyjadrila aj Chelsea. „Chelsea Football Club najal externú právnickú firmu, ktorá začne vyšetrovanie ohľadom zamestnanca klubu z roku 1970. Klub taktiež kontaktoval futbalovú asociáciu FA, ktorá by mohla byť súčasťou vyšetrovania. Pokiaľ bude prebiehať vyšetrovanie, viac komentárov k tejto záležitosti nevydáme.“