Main Content

Manchester United môže v zime opustiť až 10 hráčov

piatok, 2. december 2016 10:06 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester United môže v zime opustiť až 10 hráčov
Manchester United môže v zime opustiť až 10 hráčov | zdroj: © TASR

Výkony Manchestru United sú v prebiehajúcom ročníku nevýrazné. Niekoľko dobrých výkonov prekrývajú viaceré straty bodov. S prácou Josého Mourinha a niekoľkých futbalistov nepanuje spokojnosť. Podľa aktuálnych správ môže Old Trafford v zime opustiť až desať hráčov.

Regionálny zdroj Manchester Evening News, ktorý má blízko k dianiu v kuchyni Red Devils, tvrdí, že červenú časť Manchestru môže v zimnom prestupovom období opustiť až desať futbalistov. Konkrétne by sa malo jednať o Memphisa Depaya, Morgana Schneiderlina, Mattea Darmiana, Marcosa Roja,  Ashleyho Younga, Sama Johnstonea, Daleyho Blinda, Marouana Fellainiho, Anthonyho Martiala Bastiana Schweinsteigera.

Situácia holandského reprezentanta Memphisa Depaya je komplikovaná. Nádejný krídelník dostáva minimum príležitostí, a keď už nastúpi, nedarí sa mu presvedčiť. Veľký záujem o jeho služby je v Taliansku a Turecku. Morgana Schneiderlina a Sama Johnstonea sleduje anglická konkurencia, v súvislosti s Ashleym Youngom sa spomína niekoľko mužstiev či už z anglickej prvej ligy alebo druhej ligy.

Matteo Darmian sa mal ocitnúť pod drobnohľadom FC Barcelona, pričom bývalého hráča FC Turín majú mať v hľadáčiku aj milánske tímy. O odchode Marcosa Roja sa píše už dlhší čas, výkupná cena argentínskeho reprezentanta je stanovená na 16 miliónov libier. Klub mu v odchode brániť nebude. Rojo by vraj mohol zakotviť v Španielsku.

Taktiež neistá je budúcnosť Daleyho Blinda, ktorý je v aktuálnej sezóne kritizovaný. Špekuluje sa, že v zime alebo po sezóne zmení dres, pričom interes o jeho služby má byť z Holandska, Španielska či Anglicka. Marouane Fellaini, ktorého do klubu priviedol kouč Moyes je taktiež hráčom, čo by mohol v dohľadnej dobe zmeniť dres. Konkrétni záujemcovia o Belgičanove služby zverejnení ale nie sú.

Anthonyho Martiala by veľmi rád získal Paríž Saint- Germain, ktorý vraj pre Red Devils pripravuje lukratívnu ponuku. Mourinho zatiaľ príliš na Francúzovi svoj tím neskladá, a teda je reálne, že by mu v odchode inam nebránil. Situácia Bastiana Schweinsteigera je najzamotanejšia. Celú sezónu sa hovorí, že zmení dres, dlho bol počas zápasov MU len na tribúne. V zápase ligového pohára proti West Hamu mu však Mourinho dal šancu. Stále je však reálnejšie, že prestúpi. Obrovský záujem majú mužstvá z americkej MLS.