Main Content

NEYMAR & MANCHESTER UNITED: Môže z toho byť najväčší prestup v dejinách?

piatok, 2. december 2016 10:44 | Autor: Timotej Gašper

NEYMAR & MANCHESTER UNITED: Môže z toho byť najväčší prestup v dejinách?
NEYMAR & MANCHESTER UNITED: Môže z toho byť najväčší prestup v dejinách? | zdroj: © TASR

Manchester United je v posledných rokoch spájaný so všetkými najlepšími hráčmi sveta vrátane brazílskej hviezdy, Neymara. Ak sa vraj hviezdny ofenzívny futbalista rozhodne pre „Červených diablov“, môže z toho byť prestup nevídaných rozmerov.

Neymar da Silva Santos Junior je odchovancom známeho brazílskeho klubu Santos FC, v ktorom žiaril aj legendárny Pelé. V roku 2013 sa začalo búrlivo špekulovať, kam povedú kroky vtedy 21-ročnej hviezdy. Do úvahy prichádzal Real Madrid, Bayern Mníchov, Manchester City ale hlavne Barcelona, do ktorej napokon prestúpil za astronomických 88 miliónov eur.

V Španielsku sa veľmi rýchlo adaptoval. Po príchode Luisa Suareza vytvorili spoločne s Messim azda najnebezpečnejší útočný trojzáprah na svete.

V drese „Blaugranas“ odohral Neymar do dnešného dňa už 157 duelov, v ktorých sa prezentuje ohromnou štatistikou 91 gólov a 66 asistencií. Neymar sa nestal len ťahúňom Barcelony, ale aj národného tímu. Za Brazíliu odohral napriek nízkemu veku už 75 zápasov, v ktorých strelil 51 gólov.

Vždy štýlový milovník zábavy môže už čoskoro na svoju spanilú európsku jazdu plnú rekordov a úspechov nadviazať prestupom, ktorý by z neho na dlhú dobu spravil absolútneho rekordéra.

Podľa plátku Daily Record sa tréner Manchestru United, Jose Mourinho, chystá prekonať „vlastný“ prestupový rekord (priviedol Pogbu) a získať Neymara na Old Trafford. Aj keď manažment červených diablov zaplatil v lete za francúzskeho stredopoliara rekordných 105 miliónov eur, vedenie by neváhalo a opäť by prichystalo požadovanú čiastku na získanie Brazílčana.

Ak by sa 24-ročný Neymar rozhodol pre odchod, United by museli čeliť konkurencii od PSG, ktorú ale anglický klub plánuje zničiť ponukou o absurdnej výške 180 miliónov libier. Naplní sa samozrejme aj účet futbalistu, ktorý by v Manchestri mohol zarábať až 400 tisíc libier týždenne. Najväčším prestupom z pohľadu finančnej čiastky je od leta Pogba, no ak United reálne zvažuje kúpu Neymara, navýši tento rekord o ďalších neuveriteľných 80 miliónov eur.